"Securitas" plăteşte 13 milioane lei pentru preluarea "Cobra Security"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 6 decembrie 2010

Grupul suedez Securitas va plăti aproximativ 13 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) pentru preluarea Cobra Security, firmă de servicii de securitate care a făcut parte din grupul UTI, a declarat Tiberiu Urdăreanu, proprietarul UTI, citat de Mediafax. Cobra Security a intrat joi, 2 decembrie, în proprietatea Securitas AB.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Securitas, în care anunţă achiziţia companiei de servicii de securitate din România, valoarea Cobra este estimată la 29 milioane de coroane suedeze (13 milioane de lei).

"Suma pentru care am semnat este 13 milioane de lei. Cei de la Securitas vorbesc despre valoarea estimată, pentru că suma de 13 milioane de lei poate fi modificată uşor în urma unui audit. Dar aceste modificări ar putea scădea valoarea pentru care am semnat cu maxim 5%", a spus Urdăreanu.

Firma Cobra Security a fost cumpărată în urma unei tranzacţii semnate la începutul lunii octombrie de către compania Securitas Services România, parte a grupului suedez Securitas AB, numărul doi mondial în domeniul serviciilor de securitate.

Înfiinţată în anul 1992, Cobra Security furnizează soluţii complete pentru asigurarea securităţii bunurilor, valorilor şi a persoanelor.

Firma este una dintre primele societăţi de profil din România.

Cobra Security are vânzări anuale de aproximativ 18 milioane lei şi pes-te 1.000 de angajaţi, potrivit Securitas Services România.

Cobra Security a fost deţinută de UTI Holdings (99,7% din acţiuni) şi UTI Grup (0,3%). Urdăreanu controlează 60% din UTI Holdings, fondul de investiţii AIG Investment Fund un pachet de 25%, restul de 15% din acţiuni fiind în posesia angajaţilor.

În urma vânzării, Securitas Services România deţine 99% din Cobra Security, iar 1% a fost achiziţionat de Securitas Fire Protection and Control Services, parte a aceluiaşi grup suedez.

Securitas Services România a fost înfiinţată în urma achiziţionării în anul 2007 de către Securitas AB a unui pachet de 55% din acţiunile companiei româneşti CPI Security Group. Ulterior, grupul suedez a preluat integral afacerea.

Securitas Services România are sediul central în Bucureşti, 11 filiale locale şi aproximativ 4.000 de angajaţi.

Cu peste 260.000 de angajaţi în 40 de ţări din America de Nord, America Latină, Orientul Mijlociu, Europa, Asia şi Africa, Securitas este cea mai mare companie din domeniul serviciilor de securitate la nivel mondial. Grupul Securitas AB a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 62 miliarde de coroane suedeze (circa 6,8 miliarde euro) şi un profit net de 2,11 miliarde de coroane (aproximativ 230 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb