Şeful BCE, acuzat că este părtinitor la conferinţa de presă de ieri

Alexandru Costea
Internaţional / 6 martie 2015

Mario Draghi a fost lăsat "fără cuvinte" în timpul conferinţei de presă susţinută, ieri, la Nicosia, Cipru, când un jurnalist, apreciat pentru experienţa sa, l-a acuzat pe şeful BCE ca fiind părtinitor în timpul unor momente tensionate ce au urmat concluziilor întâlnirii Consiliului Guvernator al BCE, transmite site-ul in-cyprus.com.

În direct prin transmisiune televizată, Aristidis Vikettos, corespondentul Agenţiei de Presă din Atena, aparent dezamăgit că majoritatea reprezentanţilor presei din afara Ciprului puneau cele mai multe întrebări, (inclusiv ziare din SUA şi Europa precum şi jurnalişti din Frankfurt) s-a lansat într-o dispută verbală în greacă împotriva lui Draghi, care nu a avut o reacţie în timp ce camerele de filmat erau ţintite asupra sa.

Fiind auzit în microfonul unui reporter de lângă el, Vikketos a acuzat şeful BCE că a permis doar "jurnaliştilor săi" să preia cuvântul.

"Ce suntem noi? Elemente decorative", ar fi spus acesta înainte să strige "Eşti părtinitor", apoi ieşind furios din sală. Se pare că un asistent al lui Draghi a încercat să traducă ceea ce se întâmpla, murmurând ceva despre un protest.

Site-ul cipriot relatează că a aflat despre un număr de reporteri ciprioţi care împărtăşeau viziunile lui Vikettos, un ziar cotidian făcând referire la "tensiune la o conferinţă de presă, jurnalişti ciprioţi reclamând că sunt lăsaţi deoparte".

Totul s-a întâmplat atât de rapid încât camerele de filmat ale televiziunilor de stat au ratat ieşirea jurnalistului cipriot din sală.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb