Şeful Bursei s-a întâlnit cu 20 de firme mici ca să discute posibilitatea listării

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 septembrie 2014

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii a peste 20 de firme mici pentru a discuta despre posibilitatea listării acestora pe piaţa special dedicată companiilor mici şi mijlocii, care va fi lansată în acest an.

"În dimineaţa aceasta (marţi - n.r.) am invitat mici antreprenori, companii mici la Bursă pentru un seminar dedicat noii pieţe care va fi lansată în acest an, o piaţă special concepută pentru firme mici şi mijlocii. Această piaţă va fi numită AERO BVB Market", a declarat Sobolewski, potrivit Mediafax.

El a afirmat, în urmă cu două săptămâni, că, până la finele anului, va fi modificat şi relansat sistemul alternativ de tranzacţionare, cunoscut şi sub denumirea CAN-ATS.

"Chiar azi am avut o rundă de 20 de companii la acest seminar, poate chiar spre 30, care au venit pentru că am lucrat cu ei şi înainte, erau deja familiarizaţi şi interesaţi dacă ar avea sens pentru ei să se listeze în mod public. O parte considerabilă a acestora provin din sectorul IT. Deci este un lucru pentru care trebuie să creăm instrumente", a precizat Sobolewski.

Fondatorul grupului de firme GeCAD, Radu Georgescu, estima recent că circa 10-20 de companii locale din domeniul IT&C pot fi candidate la listarea pe Bursa de Valori Bucureşti pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

BVB a încheiat parteneriate cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi GEA Strategy & Consulting cu scopul de a prezenta bursa ca posibil instrument pentru finanţarea şi dezvoltarea companiilor care activează în domeniul IT&C, dar nu numai.

"Nu este suficient să ai într-o ţară companii, orice ţară are companii private, nu este suficient să avem 13 miliarde de euro în depozite bancare pentru a avea o bursă puternică care poate cumva să folosească aceste fonduri. Dacă piaţa nu este organizată cum trebuie, dacă nu este eficientă şi dacă nu oferă instrumente pentru utilizatorii săi, este doar practic un alt element de infrastructură", a punctat Sobolewski.

Pe de altă parte, el a arătat că o piaţă reglementată, reformată nu are nicio importanţă fără listări, fără "evenimente".

Întrebat dacă Hidroelctrica va intra anul viitor la bursă, Sobolewski a spus: "Vom vedea mult mai multe listări".

"Dincolo de toate aceste eforturi sistematice, de elementele de bază, avem nevoie de evenimente pe piaţă, de tranzacţii, de active care vin pe piaţă. Trebuie să depunem efortul şi să producem astfel de evenimente pentru că atrag interesul şi creează dependenţă, avem nevoie de aşa ceva pe piaţă", a conchis şeful BVB.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sobolewski pregătește un nou caz Harinvest!

    Până nu rezolvă recuperarea integrală a pierderilor suferite de INVESTITORI prin Harinvest la începutul fiecarui interviu ar merita intrebat ce a mai facut sa spele rusinea cu joaca privind conectarea Harinvest la platforma de tranzactionare! Intai deconecteaza apoi conecteaza ca investitorii sa fie furati! 

    1. Nu se listeaza nimeni. E plin de sobolani in hazanaua numita piata de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb