Şeful de cabinet al lui Victor Ponta, chemat la DNA

E.D.
Anticorupţie / 25 iunie 2014

Vlad Stoica, şeful de cabinet al premierului Victor Ponta, a venit miercuri dimineaţă la DNA pentru a da declaraţii ca martor în dosarul lui Adrian Duicu, baronul PSD de Mehedinţi, transmit televiziunile de ştiri.

Adrian Duicu este cercetat în stare de arest de patru luni. Potrivit stenogramelor din dosarul DNA, Adrian Duicu şi-a folosit influenţa chiar din cancelaria sau biroul premierului Victor Ponta asupra şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

Referatul procurorilor DNA în dosarul de corupţie al şefului CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, arată că acesta şi-a folosit calitatea influenţă pentru a determina o promovare în centrală Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliţiei Mehedinţi. 

Procurorii arată în referat că Adrian Duicu a mers în iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea. "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmiţându-i că la premier se află ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre (şeful Poliţiei Române - n.red) la Guvern. La solicitarea primului ministru, Tobă s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu Duicu care i-a solicitat menţinerea temporară a lui Ponea în funcţia deţinută şi promovarea să ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Tobă Petre s-a arătat de acord", se arată în referatul DNA.

Vlad Stoica ocupă funcţia de şef al Cancelariei Primului-Ministru, cu rang de ministru, din februarie 2013, când a fost numit prin decizie a premierului Victor Ponta. De asemenea, în 25 februarie 2013, premierul l-a numit pe Stoica şi în funcţia de membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări efectuate de Eximbank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb