Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, sâmbătă, că au reţinut o persoană care ar fi folosit la angajare o diplomă de licenţă obţinută fraudulos, inducând în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, scrie Agerpres.
Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Bogdan Bratu, director general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova.
"Prin ordonanţa din ziua de vineri s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune, constând în aceea că în perioada mai 2014 - prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale", se precizează într-un comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, acesta a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entităţi şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.
"Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate/anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora", se precizează în comunicat.
PICCJ arată că, prin faptele indicate, a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.
Sursa citată menţionează că procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia.
1. 1 ???
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2021, 14:53)
E sport național : să evalueze tot D - na Țurcan . E mai tare că ,,digitalizarea " !!!
2. Tara in care scoala nu face diferenta
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2021, 18:58)
Va dati seama cum sunt ceilalti ingineri daca nimeni nu s-a prins ca Bratu nu a facut o facultate. Asta este nivelul de calitate al invatamantului. Fie ca te duci la cursuri fie ca iti falsifici diploma, din afara nu se vede diferenta. Ca si in cazul lui Baranga nimeni nu a observat. Asta e marea tristete, ca avem mii de sefi imbecili cu carnete de partid si imbecilitatea deja pare a fi o cerinta a postului. Politic pollitic dar partidele au doar prosti in randul lor?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.04.2021, 07:54)
Fara studii superioare este permis numai pentru functii de ministrii,etc.la nivele superioare?De fapt,escrocheriile cele mai multe se intampla mai intai la nivele inalte si sunt preluate mai jos.