ŞEFUL NAFTOGAZ: "Ucraina refuză să plătească pentru gazele livrate de Gazprom separatiştilor"

Valentin Busuioc
Internaţional / 20 februarie 2015

Ucraina va refuza să plătească pentru gazele naturale pe care gigantul rus Gazprom a început să le livreze teritoriilor separatiste din estul fostei republici sovietice, a anunţat ieri preşedintele director general al companiei ucrainene de stat Naftogaz, citat de AFP.

Andrei Kobolev a declarat: "Naftogaz nu va plăti, pentru că noi nu avem posibilitatea să controlăm ce cantitate de gaze va fi trimisă în aceste teritorii sau care va fi utilizarea lor".

Oficialul a adăugat că firma pe care o conduce şi-a reluat livrările de gaze către estul Ucrainei, întrerupte din cauza războiului.

Hotărârea Gazprom de a livra gaze estului separatist ucrainean este "inacceptabilă" şi "contrară contractului existent", a punctat Kobolev.

Ieri, Aleksei Miller, directorul Gazprom, a anunţat că societatea rusească a început să furnizeze gaze teritoriilor din estul Ucrainei, controlate de insurgenţi, într-un volum de 12 milioane de metri cubi pe zi. Livrările au loc "conform contractului în vigoare" între Gazprom şi Naftogaz, a explicat Miller. Anterior, premierul rus Dmitri Medvedev afirmase că Rusia ar putea furniza gaze ca "ajutor umanitar" teritoriilor rebele, care denunţaseră întreruperea bruscă a furnizărilor. Din cauza conflictului Gazprom-Naftogaz, Rusia nu mai furnizează gaze Ucrainei decât cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să-şi plătească facturile în avans pentru volumul de gaze cerut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, Ucraina, o tara frumoasa, vorbitoare de limba rusa, cu mari sacrificii facute in timpul razboiului al doilea, adica umane, avand avantajul pretului pe jumatate la gaze, de la rusi, cu oameni diversi si frumosi, a ajuns sa fie calul de bataie al unei Europe inconstiente si acaparatoare si al unei Rusii aflata in corzi ca ultima zbatere intr-un razboi pe care l-a cam pierdut deja mai demult. Ucrainenii sufera ca naiba, degeaba. Ideea lor de apartenenta la UE este o tampenie imensa. Ei vor doar sa traiasca mai bine. Iar asta nu vine din exterior, nicaieri, ci din interior. Ei trebuie doar sa-si sacrifice oamenii corupti, agentii diverselor servicii, sa-si aleaga conducatori sinceri si intelepti, sa inceapa o reconstructie echilibrata dar hotarata, alegand sa-si plateasca facturile si sa beneficieze in continuare de echilibrul de forte si de pozitia strategica. Din pacate, au deraiat complet. Presedintele cred ca Germania si UE il va ajuta, insa asta nu s-a intamplat in istorie. Germania si tarile UE doar incearca sa acapareze noi piete de consum si atat. Chestia cu oferirea unei dezvoltari nationale este pentru fraieri. Pai de ce ar vrea bogatii europeni sa aibe concurenta, cand se confrunta cu o criza de supraproductie care i-a determinat sa vanda produsele la jumatate de pret, cu discount din ce in ce mai mare pe zi ce trece? Deci, chiar credeti ca UE, in general, este pentru oricine? Este pentru cei care platesc taxe si impozite mari si pentru cei care dau o mita sociala mare. Asta nu exista in tarile marginase UE. Si Ucraina nu este in UE si nici in NATO. Cum naiba au ajuns ei asa de prostiti de proprii lor concetateni? In sfarsit, o alta tara frumoasa care piere din cauza celui de-al treilea razboi mondial. Razboi pornit tot de cei care au pornit pe celelalte 2, din pacate...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb