Actualizare 13:22 Provident face precizări
Provident Financial România a dorit să facă anumite precizări, ca urmare a unor articole apărute astăzi în presă despre grupul Provident Financial UK, potrivit unui comunicat de presă.
Provident Financial România a menţionat: "Provident Financial România nu face parte din grupul britanic Provident Financial, ci din International Personal Finance (IPF), o companie de sine stătătoare care s-a format în 2007 prin desprinderea diviziei internaţionale a Provident Financial de activitatea din Marea Britanie.
IPF nu mai are nicio legătură cu grupul Provident Financial şi se tranzacţionează separat la Bursa din Londra. Astfel, rezultatele financiare obţinute de către Provident Financial Group şi orice alte schimbări care au loc în cadrul acestei companii nu afectează în niciun fel activitatea IPF din România sau din alte ţări. Tocmai de aceea este important să existe diferenţierea între cele două entităţi comerciale. În plus, vrem să ne asigură clienţii că evoluţia Provident Financial UK nu afectează business-ul din România şi vom continua să asigurăm servicii şi produse la aceleaşi standarde de calitate cu care i-am obişnuit.
Grupul IPF este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii financiare, cu prezenţă în 11 ţări pe 3 continente. IPF are peste 2,5 milioane de clienţi în aceste ţări, valoarea împrumuturilor emise de grup în 2016 depăşind 1,1 miliarde de euro în 2016".
(A.C.)
------
Acţiunile Provident Financial au înregistrat marţi dimineaţa o scădere de 58%, după ce directorul său general şi-a anunţat demisia, iar compania a lansat a doua avertizare de profit din ultimele luni, potrivit Reuters.
Conform sursei, grupul financiar britanic a avertizat, astăzi, că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 80 şi 120 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea, din cauza unei "deteriorării substanţiale" a performanţelor diviziei de credite rezidenţiale.
Comparativ, în luna iunie a acestui an, Provident avertiza că va realiza pierderi de 60 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea. De asemenea, în avertismentul de profit emis marţi, Provident a retras dividendul interimar declarat în data de 25 iulie şi a avertizat că este puţin probabil să plătească dividende pentru întregul an, informează sursa din presa externă.
În paralel, directorul general de la Provident Financial, Peter Crook, a demisionat din funcţie cu efect imediat, urmând ca Manjit Wolstenholme să îşi asume rolul de preşedinte executiv.
"Compania a decis că grupul trebuie să îşi protejeze baza de capital şi flexibilitatea financiară", a informat Provident Financial, într-un comunicat de presă.
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are peste 2,6 milioane de clienţi în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Mexic şi Australia.
Potrivit sursei citate, conform rezultatelor financiare pentru anul 2016, IPF a înregistrat în regiunea Europei de Sud (România, Ungaria şi Bulgaria) o creştere a valorii creditelor acordate cu 32,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.Totodată, în ceea ce priveşte numărul de clienţi, regiunea a menţinut numărul înregistrat în anul 2015, aproximativ 630.000.