Şeful serviciului secret al MAI are în declaraţia de avere conacul sindicalistului Liviu Luca

G.U.
Politică / 8 iunie 2021

Şeful serviciului secret al MAI are în declaraţia de avere conacul sindicalistului Liviu Luca

Generalul de brigadă Tiberiu-Silviu Dumitrache conduce DGIPI, instituţie care apără de corupţie şi vulnerabilităţi Ministerul de Interne şi fără avizul căreia nu se poate ocupa nicio poziţie importantă în poliţie, pompieri sau jandarmerie, informează Libertatea. Şeful DGIPI are în patrimoniu o proprietate, cu conac, piscină olimpică şi heliport, pentru care socrul generalului, Liviu Luca, fostul lider sindical şi vechi partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost trimis în judecată de DIICOT, notează sursa citată. Domeniul de 31.565 mp, pe care e plasat un conac de 2.675 mp, a ajuns la generalul Dumitrache prin donaţie către copiii minori ai ofiţerului, după ce Liviu Luca a început să aibă probleme juridice.

În 22 februarie 2016, Liviu Luca, puternicul lider de sindicat din domeniul petrolier, a fost reţinut de DIICOT. Procurorii au descins la domeniul său de la Păuleşti, comună din judeţul Prahova, aflată la 10 kilometri nord-est de Ploieşti.

DIICOT: 3 milioane de euro au mers dinspre Petrom Service pentru construcţia domeniului lui Luca

Potrivit sursei citate, Luca era cercetat într-un dosar de spălare de bani, constituire de grup infracţional şi instigare la delapidare cu un prejudiciu de peste 14 milioane de lei.

Potrivit acuzaţiilor procurorilor, "în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005-6 martie 2009, SC PSV Company a virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul suspectului Liviu Luca, suma de 14,58 de milioane de lei reprezentând lucrări de construcţii executate la ansamblul sediu social şi anexe din Păuleşti".Luca s-a declarat nevinovat.

Dosarul a fost trimis în instanţă pe 15 iunie 2016, fiind inculpaţi Liviu Luca şi alte 6 persoane. De cinci ani dosarul se judecă la Tribunalul Prahova. Următorul termen este pe 22 iunie 2021, când instanţa aşteaptă finalizarea unui raport de expertiză.

În 20 ianuarie 2020, prin ordin al ministrului de interne de atunci Marcel Vela, generalul de brigadă Tiberiu-Silviu Dumitrache a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a MAI, conform Libertatea. Ulterior a fost desemnat pe post, practica folosită pentru a lungi o numire temporară, când împuternicirea expiră. "Ca serviciu secret al MAI, DGIPI are control asupra poziţiilor critice din minister. De pildă, avizele ORNISS sunt emise de ei", spune un om din MAI. .

Declaraţia de avere, depusă în 2021, de generalul Tiberiu Dumitrache

Şeful serviciului secret al MAI are în declaraţia de avere conacul sindicalistului Liviu Luca

Sursă foto: Libertatea

În declaraţia de avere a şefului DGIPI din 2021 apar:

- Teren intravilan Păuleşti, Prahova, dobândit în 2012, 31.565 mp, donaţie către Dumitrache Cristina-Maria ½ şi Dumitrache Diana-Elena ½

- Casă de locuit Păuleşti, Prahova, dobândit în 2012, 2.675 mp, donaţie către Dumitrache Cristina-Maria ½ şi Dumitrache Diana-Elena ½

Acestea sunt, de fapt, domeniul şi conacul pentru construcţia căruia a fost arestat şi, mai apoi, trimis în judecată Liviu Luca, notează Libertatea.

Tiberiu-Silviu Dumitrache este căsătorit cu Roxana Dumitrache, fiica lui Liviu Luca. Proprietatea de la Păuleşti a fost donată de părinţii lui Liviu Luca strănepoatelor lor, respectiv fiicelor lui Tiberiu şi ale Roxanei Dumitrache. Donaţia a fost făcută după ce Liviu Luca a început să fie urmărit penal de DNA, într-unul dintre primele dosare ale acestuia, notează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. care dintre vitejii tarii cu mana pe butoanele conducerii mai are credibilitate?

    raspunsul este unul singur: NICI UNUL! 

    dar chiaar nici unul!!!

    sunteti toti de toata jena!!!! 

    Mafie in toata regula. Cine are curaj sa-i intrebe de sanatate in afara de presa?

    1. pare că presa doreşte astfel de situaţii şi le tratează în aşa fel încât să îi ocupe timpul o perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb