ŞEFUL SPIONILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE Teodor Meleşcanu vine spre Cotroceni, din stânga

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2014

Teodor Meleşcanu a fost director al Serviciului de Informaţii Externe, numit de Parlamentul României, la 28 februarie 2012.

Teodor Meleşcanu a fost director al Serviciului de Informaţii Externe, numit de Parlamentul României, la 28 februarie 2012.

Actualizare 10:00 Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura la Preşedinţie la BEC

Fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, a ajuns în această dimineaţă la sediul Biroului Electoral Central pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţie, unde a fost primit cu aplauze.

Meleşcanu, care şi-a depus candidatura în ultima zi prevăzută de lege şi care nu a explicat cum şi-a strâns semnăturile necesare, a spus că nu îl împiedică nici o lege să candideze. Potrivit surselor de presă, Teodor Meleşcanu a strâns pentru candidatura sa circa 280.000 de semnături.

"Am considerat că am muncit prea mult ca SIE să fie perceput ca o structură apolitică, care nu se implică în niciun fel în politica din România, am considerat ca întâi să îmi dau demisia. Am spus în mai multe ocazii că dacă mi se face o ofertă de a candida o voi lua în calcul", a spus Meleşcanu.

---

Partidul Dreptăţii Sociale (PDS) a anunţat ieri Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, în această dimineaţă, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ. Teodor Meleşcanu, fost membru PNL, şi-a manifestat intenţia să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale, la finalul săptămânii trecute, dând de înţeles că va intra în cursă dacă va reuşi să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Avocaţii susţin că strângerea de semnături în timp ce Teodor Meleşcanu era în funcţia de director SIE (Serviciul de Informaţii Externe) - de unde a demisionat ieri - ar fi fost o ilegalitate şi o încălcare gravă a competiţiei electorale.

Colonelul Mircea Dogaru, şeful rezerviştilor militari, a lămurit ieri situaţia pe toate canalele media, afirmând că Teodor Meleşcanu este un candidat atipic la Preşedinţie, întrucât nu a cerut nimănui să strângă semnături, ci a acceptat un demers venit din rândurile societăţii civile.

Şeful Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă a declarat ieri că a primit solicitări să strângă semnături din partea mai multor ONG-uri pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu. Mircea Dogaru a spus la Digi 24: "Am primit o astfel de rugăminte din partea Alternativei Naţionale, formată din ONG-uri ale societăţii civile şi de partide mici, de stânga, repet: de stânga şi nu de dreapta. De exemplu, Partidul Dreptăţii Sociale. Aceste ONG-uri ne-au solicitat să strângem semnături pentru domnul Meleşcanu în sensul că, dacă se vor strânge, domnia sa va candida. Dacă domnul Meleşcanu şi-a dat demisia, probabil că s-au strâns semnăturile necesare".

Sursele politice susţin că Teodor Meleşcanu ar fi candidatul de rezervă al stângii, în eventualitatea că Victor Ponta va fi nevoit să se retragă din cursa prezidenţială.

Mircea Dogaru a mai explicat: "Domnia sa (Teodor Meleşcanu - n.r.) a acceptat propunerea Alternativei Naţionale să-şi depună mandatul după doi ani şi să restabilească echilibrul Executivului, care este disfuncţional, preşedintele este ales la 5 ani, are o culoare politică «nedezminţită», Guvernul altă culoare şi este ales la patru ani. Noi vrem un pic de normalitate, din această pricină propunerea nu ne-a displăcut deloc. Am auzit această idee, domnul Meleşcanu ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale şi prezidenţiale în acelaşi timp ca să reducă mandatul prezidenţial la patru ani şi să despoaie funcţia prezidenţială de toate atributele tiraniei, cum ar fi numirea procurorilor de către preşedinte".

Partidul Dreptăţii Sociale (PDS) este un partid de stînga, înfiinţat în 2011. Potrivit Evenimentului Zilei, unul dintre cei care au contribuit la înfiinţarea PDS ca replică la PSD a fost Octav Cozmâncă, un fost lider al social-democraţilor din epoca Iliescu - Năstase.

Printre fondatori s-ar număra şi Tudor Mohora, Ion Sasu, dar şi Ioan Toma, ultimul şef al Uniunii Tineretului Comunist, potrivit evz.ro.

PDS a participat şi la europarlamentarele din 2014, unde a obţinut 0,24% din voturi (13.570 voturi).

Preşedintele Traian Băsescu a trimis ieri o scrisoare şefilor Senatului şi Camerei Deputaţilor prin care le cere să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu, acum în vârstă de 73 de ani, a devenit directorul SIE în 2012, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Adjuncţii lui Meleşcanu la conducerea SIE sînt generalii Silviu Predoiu şi Vasile Sarca.

Tăriceanu: "Şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost a doua zi prim-ministru"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat ieri că a primit demisia din funcţia de director SIE a lui Teodor Meleşcanu, iar în privinţa candidaturii acestuia a menţionat că a existat precedentul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care "a fost a doua zi prim-ministru".

Tăriceanu a spus: "În momentul de faţă nu am decât demisia domnului Meleşcanu pe masă, de care am luat act, o să informez şi Senatul. În rest, în privinţa planurilor politice ale domniei sale nu vreau să fac niciun comentariu, pentru că nu am calitatea să fac un comentariu în acest sens. (...) Domnul Mihai Răzvan Ungureanu a fost a doua zi prim-ministru, aşa că nu văd care ar mai fi problema".

Preşedintele Senatului a precizat că, potrivit legii SIE, instituţia va funcţiona cu un interimar, prim-adjunctul directorului SIE, urmând să aibă loc desemnarea unui nou director al SIE şi votul Parlamentului.

Preşedintele onorific al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a salutat înscrierea lui Meleşcanu în cursa prezidenţială şi nu a exclus posibilitatea ca o serie de voturi ale liberalilor să migreze spre fostul şef al SIE: "Poziţia lui Klaus Iohannis este aşa de puternică încât chiar dacă s-ar întâmpla ca nişte voturi să ajungă la domnul Meleşcanu locul sau în finala acestei întreceri, adică în turul doi, nu poate fi ameninţat".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca si Tariceanu, Melescanu spera si el sa smulga ceva voturi pe care sa le paseze in turul doi lui Ponta. Oricum daca nu castiga din primul tur, pentru turul doi sansele sunt destul de mici pentru Victoras. Sau mai sti, poate ii da Traian o mana de ajutor?!

    Ha-ha-ha!

    Teodor Melescanu este reprezentantul societatii "civile", reprezentata la randul ei de colonelul Mircea Dogaru si sleahta lui de fosti ofiteri ftusrari?!? 

    Poate ca totusi o coteste la dreapta.

    HALAL SOCIETATE DEMOCRATICA! ce cauta implicarea serviciilor in politica? ieri Turcescu, azi Melescanu, cine urmeaza?. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb