Şeitan: Legea unitară a pensiilor va produce efecte pozitive în 2011

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 ianuarie 2010

Pensiile ar putea fi majorate cu 10% dacă presiunea pe buget scade

Legea unitară a pensiilor va produce efectele pozitive în 2011, când deficitul bugetului de pensii va scădea la 1 miliard euro, de la 1,5 miliarde euro, cât este în prezent, susţine ministrul Muncii, Mihai Şeitan, potrivit NewsIn. Mihai Şeitan a explicat: "Categoric, legea nu-şi va face efectele pozitive în acest an, însă măsurile propuse în proiectul făcut public după discuţiile cu organismele internaţionale şi cu partenerii sociali vor duce la un plus al bugetului asigurărilor sociale în 2011. Bugetul destinat plăţii pensiilor va trebui subvenţionat, anul viitor, de la bugetul de stat doar cu 1 miliard de euro, faţă de 1,5 miliarde euro, în prezent. Dacă presiunea pe bugetul pensiilor se va diminua, o să putem creşte pensiile în timp cu 10%".

Ministrul Muncii a mai spus că toate pensiile speciale primite de pensionarii militari, din poliţie şi din serviciile secrete urmează să fie recalculate. Mihai Şeitan a subliniat, însă, că vor fi recalculate "doar pensiile persoanelor care vor intra în sis-temul public de pensii şi nu a celor care contribuie deja la bugetul asigurărilor sociale".

Pe de altă parte, ministrul Muncii a menţionat că a decis să plafoneze contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale la cinci salarii medii pe economie, "pentru a nu mai exista pensii foarte mari plătite de stat".

Ministrul Muncii a precizat: "Persoanele care câştigă mai mult de cinci salarii medii pe economie pot contribui la sisteme facultative de pensii dacă vor să câştige mai mult când ies din câmpul muncii. Am decis să introduc acest plafon pentru că există persoane care ar putea câştiga de la stat pensii foarte mari".

"În prezent, sunt câştiguri din pensii de 200 de milioane de lei vechi, tocmai pentru că nu a existat un plafon pentru plata contribuţiilor", a încheiat oficialul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb