Senatorii jurişti au decis reluarea întregii proceduri în cazul lui Şova

Anticorupţie / 27 mai 2015

Senatorii jurişti au decis reluarea întregii proceduri în cazul lui Şova

Actualizare 21:26 Ponta: "Arestarea lui Şova, fără trimitere în judecată, ar fi gest politic"

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu intenţionează să-i ceară demisia din PSD senatorului Dan Şova şi şi-a motivat decizia prin faptul că solicitarea de arestare a acestuia, fără a fi trimis în judecată, ar fi un gest politic.

Întrebat de jurnalişti dacă i-a cerut sau îi va cere lui Dan Şova demisia din partid, Ponta a arătat că nici nu ia în calcul acest lucru.

"Nu, nici vorbă. În continuare voi cere un singur lucru şi voi pune o întrebare mai ales după cazul atât de dezbătut în ultimele zile: există vreo justificare pentru care un om nu este trimis în judecată după opt ani de zile, dar trebuie să fie arestat?! Eu nu găsesc nicio justificare decât una politică, pur politică! Ori, justiţia nu trebuie să facă politică, justiţia trebuie să facă justiţie. Dacă cineva a încălcat legea, după opt ani, şi a fost prins, trebuie trimis în faţa judecătorilor să se apere, să fie achitat sau condamnat. Să spui < nu vreau să te trimit în judecată, în faţa judecătorilor, vreau să te arestez > cred că este doar un gest politic şi atunci de ce trebuie să-i cer eu ceva domnului Şova ?", a afirmat, miercuri, liderul PSD.

Întrebat dacă procurorii fac gesturi politice, Ponta a replicat: "Eu v-am spus ce aveam de spus".

(Elena Deacu)

---

Senatorii jurişti au luat, azi, în discuţie decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova şi au decis, cu majoritate de voturi, reluarea întregii proceduri şi redactarea unui nou raport în Comisia juridică, transmit surse din presă.

Această propunere a fost avansată în Comisia juridică de social-democratul Ioan Chelaru, care a susţinut că, "în noile condiţii legislative, este necesară reluarea întregii proceduri, de la cererea Parchetului". Propunerea a fost adoptată cu patru voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a declarat: "Nu pot să explic, pentru că nu înţeleg cum să reluăm o procedură care s-a desfăşurat absolut regulamentar, o procedură pe care nu a contestat-o absolut nimeni. Ba, mai mult, avem şi un vot consemnat într-un proces-verbal pe care, de asemenea, nimeni nu l-a contestat. E o chichiţă, o găselniţă a PSD prin care pe de-o parte mai lungeşte lucrurile, pe de altă parte vor să meargă spre un rezultat pe care şi l-au propus, sunt convins, pentru că în urma deciziei Curţii se simplifică, în plen, situaţia domnului senator Şova şi a tuturor cererilor de acest fel, pentru că numărul necesar de voturi este mai mic".

Biroul permanent al Senatului a solicitat ieri Comisiei juridice să întocmească un punct de vedere, până în data de 2 iunie, referitor la decizia Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mana lui Tariceanu,Ponta si senatorul Sarbu.. Daca pe acestia ii trimiteti vre-o 2 saptamani in Dubai cu ..Ghita ,totul se aduce la normal si senatorul SOVA ..trebuie arestat ,deoarece daca-l mai amana mult isi distruge toate documentele ce le mai are privind complectarea dosarului ....

    1. documentele-s la SRI deja...acolo se scot la momentul necesar in functie de cit de adinc trebuie infundat Sova...

      Daca faptele sunt de acum 8 ani, arestarea preventiva nu are logica ci parea un abuz politic.. Simplu. Sa trimita dosarul in jusedcata daca au ceva, daca nu sa il lase in pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb