Senatorii renunţă la interzicerea totală a publicităţii pentru jocurile de noroc

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 1 martie 2023

Senatorii renunţă la interzicerea totală a publicităţii pentru jocurile de noroc

Publicitatea prin intermediul mass-mediei audiovizuale va fi permisă în intervalul orar 23:00-6:00 Inserturile grafice din timpul transmiterii la TV a partidelor de fotbal vor fi însoţite de mesajul "Joacă responsabil"

Senatorii au stabilit, ieri, în Comisia Juridică şi Comisia pentru Cultură permiterea publicităţii privind jocurile de noroc în mass-media, pe intervalul orar 23:00-6:00 şi permiterea - cu anumite condiţii a publicităţii stradale a acestei activităţi, cu toate că proiectul legislativ iniţiat de PNL şi asumat de parlamentarii din toate partidele interzicea iniţial orice tip de publicitate.

Conform amendamentelor adoptate, comunicarea comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc reglementate potrivit art. 10 alin (1) din Ordonanţa de urgenţă nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, este interzisă în intervalul orar 06:00 - 23:00. De asemenea, se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementate potrivit art. 10 alin (1) din Ordonanţa de urgenţă nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, desfăşurate de operatori nelicenţiaţi conform legii aplicabile.

Unele dintre amendamentele adoptate de membrii celor două comisii din Senat se referă la publicitatea jocurilor de noroc din timpul meciurilor de fotbal. Conform amendamentelor vor fi permise reclamele pe tricourile de joc ale echipelor de fotbal. Măsura este una extrem de importantă pentru că multe dintre echipele din Liga 1 au drept sponsori agenţii de pariuri.

Astfel, prin excepţie de la celelalte dispoziţii ale legii, sunt permise inserturile grafice, respectiv reprezentarea, statică sau în mişcare, cu sau fără sunet, a mărcii, astfel cum aceasta este definită potrivit legii, a siglei sau a altui simbol prin care se identifică titularul mărcii, al siglei sau al simbolului ori imaginea unui produs reprezentativ al acestuia, dacă acestea sunt efectuate în timpul transmisiunilor sportive în direct. În orice situaţie, aceste inserturi grafice vor fi însoţite de mesajul "Joacă responsabil".

Totodată, formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, pentru un material publicitar aferent unui singur operator de jocuri de noroc licenţiat, o suprafaţă totală de 30 de metri pătraţi. Senatorii din cele două comisii au stabilit interzicerea promovării de premii în bani sau bunuri materiale prin formele de publicitate exterioară. În sensul proiectului de lege, prin forme de publicitate exterioară se înţeleg elementele de tipul panourilor publicitare sau structurilor publicitare care sunt amplasate în zone publice, inclusiv pe diverse construcţii sau clădiri. Mai mult publicitatea exterioară trebuie însoţită de mesajul "Joacă responsabil" şi de menţiunea interdicţiei participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Proiectul de lege ar urma să se afle astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Senatului. După adoptarea lui de către senatori, actul normativ va fi înaintat spre dezbatere şi vot Camerei Deputaţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb