ZIARUL BURSA

01 martie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Licitaţie de ceasuri; ora Mărţişorului

PLASAMENTE ALTERNATIVE Licitaţie de ceasuri; ora Mărţişorului

Marius TiţaInvestiţii Personale / 1 martie 2023

Marius Tiţa

În sfârşit, o licitaţie de Mărţişor formată numai din ceasuri, majoritatea bărbăteşti, urmate de cele unisex. În sfârşit, a înţeles cineva că, de Mărţişor, bărbaţii sunt discriminaţi, sunt trimişi, sub o teribilă presiune, să cumpere, să găsească şi să cumpere, mărţişoare pentru jumătatea frumoasă a omenirii.

Companiile de stat din industria de apărare, incapabile să absoarbă 800 milioane lei pentru investiţii

Companiile de stat din industria de apărare, incapabile să absoarbă 800 milioane lei pentru investiţii

George MarinescuCompanii / 1 martie 2023

Deşi la nivelul Comisiei Europene se discută despre necesitatea unor achiziţii comune de echipamente militare şi muniţie şi despre sprijinirea industriei europene de apărare şi cu toate că aproape 800 milioane lei a alocat statul român în ultimii trei ani pentru investiţiile necesare în companiile publice din industria naţională de apărare, proiectele respective nu sunt încă implementate fiind în faza achiziţiilor publice sau blocate din lipsa cash-flow-ului necesar pentru demararea lor.

Cele mai importante pagube de pe urma cutremurelor au fost înregistrate în 11 provincii din sudul Turciei, care au şi unele din cele mai ridicate rate ale sărăciei din ţară, şi de asemenea adăpostesc peste 1,7 milioane de refugiaţi sirieni, adică aproape jumătate din totalul refugiaţilor sirieni din Turcia, conform Băncii Mondiale.(Sursa foto: facebook / T.C. Içisleri Bakanligi Jandarma Genel Komutanligi)

Economia Turciei a crescut în 2022, dar avansul va încetini anul acesta

A.V.Internaţional / 1 martie 2023

Banca Mondială: Cutremurele din Turcia au generat pagube de 34,2 miliarde de dolari 

Economia Turciei a crescut cu 5,6% în 2022, conform datelor oficiale publicate ieri, dar avansul este aşteptat să încetinească semnificativ în 2023, la 2,8%, din cauza pagubelor produse de cutremurele care au afectat ţara luna aceasta, anunţă Reuters.

Alături cu realitatea duios patinînd

Cornel CodiţăEditorial / 1 martie 2023

Cornel Codiţă

Încep să cred că, în curînd, nici "biblioteca infinită", inventată de geniul lui Borges (Biblioteca Babel), nu va mai fi în stare să cuprindă toate inepţiile debitate şi puse în practică pe post de "politici educaţionale" de cei ce, din motive absolut paralele cu realitatea şi logica lucrului bine făcut, ajung să decidă la noi căile pe care rătăceşte fără noimă, orizont şi fără speranţă epava a ceea ce a fost cîndva învăţămîntul public din România.

Nuclearelectrica raportează rezultate duble pentru 2022

TRADEVILLE: Nuclearelectrica raportează rezultate duble pentru 2022

F.A.Companii / 1 martie 2023

Nuclearelectrica - singura companie de producţie a energiei electrice prin tehnologie nucleară din România, a raportat rezultate în creştere, pe fondul unui an cu preţuri mari în energie şi a unor reglementări stricte din partea statului român, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Profitul Hidroelectrica a depăşit pragul de patru miliarde lei, anul trecut

Profitul Hidroelectrica a depăşit pragul de patru miliarde lei, anul trecut

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 martie 2023

Scăderea cantităţii de energie electrică vândută a fost compensată de creşterea preţurilor Fondul Proprietatea evalua Hidroelectrica la 55,9 miliarde lei, la finele lunii ianuarie a acestui an  

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din ţara noastră, a obţinut anul trecut un profit net de patru miliarde de lei, cu 32,7% peste cel din 2021, conform informaţiilor publicate ieri în raportul anual al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Metroul îşi continuă drumul spre Aeroportul Otopeni

Metroul îşi continuă drumul spre Aeroportul Otopeni

I.GHE.Companii / 1 martie 2023

Magistrala de metrou M6 îşi va continua parcursul către Aeroportul Otopeni, conform anunţului făcut ieri de vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, şi potrivit comunicatului de presă emis de compania Metrorex.

Romgaz - afaceri de 13,4 miliarde lei, cu 128% peste cele din 2021

PENTRU ANUL TRECUT Romgaz - afaceri de 13,4 miliarde lei, cu 128% peste cele din 2021

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 martie 2023

Marjele de profitabilitate au fost erodate, în principal, ca urmare a supratăxarii segmentelor de activitate ale Grupului, conform raportului Compania estimează că va plăti o taxă de solidaritate de aproape un miliard de lei  

Romgaz Mediaş (SNG) a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri preliminară de aproape 13,4 miliarde de lei, cu 128,6% peste cea din 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 2,54 miliarde de lei, cu 32,9% mai mare decât cel din anul anterior, conform raportului producătorului de gaze publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Purcari - venituri şi profit în creştere

PENTRU ANUL TRECUT Purcari - venituri şi profit în creştere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 martie 2023

Vânzări mai mari în România, Moldova şi Asia; scădere puternică în Ucraina 

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 57,2 milioane de lei, cu 12% peste cel din 2021, în timp ce veniturile s-au majorat cu 22%, până la 302,5 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2023

Macroeconomie / 1 martie 2023

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală şi în februarie 2023, până la 6,6%, de la 8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Oscilaţii reduse pentru indici

BVB Oscilaţii reduse pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 martie 2023

Tranzacţii de 47 milioane lei, jumătate din media zilnică a anului trecut 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu scăderi uşoare în pieţele europene. Indicele BET,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo