Senatorii şi deputaţii au validat, luni, prin vot secret cu bile, 11 din cei 13 membri ai noului Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). "Pentru" s-au pronunţat 292 parlamentari iar "împotrivă" - 53.
Grupurile parlamentare PD au anunţat, în plen, că şi-au retras candidaţii şi că vor vota împotriva noului Consiliu de Administraţie.
Preşedintele României a refuzat să facă propuneri pentru CA al SRR.
Membrii noului Consiliu de Administraţie al SRR sunt: Maria Ţoghină - titular şi Gabriel Păcuraru - supleant (PNL), Bogdan Ghiu - titular şi Gabriel Iencek - supleant (PC), Mitzura Arghezi - titular şi Mihaela Cristea - supleant (PRM), Mirela Ioana Fugaru, Andrei Alexandru şi Dan Preda - titulari şi Roxana Mocanu, Romeo Creţu şi Lucian Purcăreanu - supleanţi (PSD), Miomir Todorov - titular şi Aurel Storin - supleant (Minorităţile naţionale), Bogdana Balmuş - titular şi Vlad Velcu - supleant (Guvern), Răzvan Dumitrescu şi Adrian Moise - titulari şi Aurelia Ciobanu şi Adrian Doroş - supleanţi (SRR).
Consiliul de Administraţie s-a întrunit în prima sa şedinţă, pentru a propune un candidat pentru funcţia de preşedinte-director general. Candidatul va fi audiat de comisiile parlamentare de cultură reunite şi apoi supus votului secret cu bile în plen, pentru desemnarea sa ca preşedinte fiind necesare minimum 235 de voturi favorabile din numărul total al parlamentarilor - 469.
• Agenia de Monitorizare a Presei a protestat împotriva instalării unei noi conduceri politice la TVR şi Radio
Directorul Agenţiei de Monitorizare a Presei "Academia Caţavencu", Mircea Toma, a protestat, împreună cu un grup de colegi, în timpul şedinţei comune de luni a celor două Camere ale Parlamentului împotriva validării componenţei noilor consilii de administraţie ale televiziunii şi radioului publice. În timpul votului parlamentarilor pentru CA al TVR, grupul de protestatari a încercat să afişeze la o lojă un banner pe care era scris "Nu vrem control politic, vrem control public pentru SRTV şi SRR!", dar a fost împiedicat de acţiunea energică a agenţilor SPP. Deşi bannerul a fost confiscat de SPP, protestatarii de la Agenţia Academia Caţavencu au reuşit totuşi să arunce parlamentarilor un pachet de fluturaşi-manifeste pe care era scris acelaşi mesaj. "Încercăm să convingem că schimbarea legii de funcţionare a radioului şi televiziunii şi asigurarea, prin aceasta, a independenţei celor două instituţii este un lucru mai înţelept decît graba unor partide de a-şi instala oamenii la conducerea TVR", a declarat Mircea Toma. El a recunoscut însă că protestul a fost un "eşec parţial" deoarece procesul de votare aproape se încheiase.