Senatorul Frunda îngroapă Coaliţia

Nicolae Mardari
Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2006

Gyorgy Frunda rămîne şef al delegaţiei ţării noastre la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), chiar dacă a declarat în plenul instituţiei europene că el "nu reprezintă România". Indiferent de protestele formulate de colegii de coaliţie, UDMR îşi sprijină în continuare senatorul, ba chiar se raliază la poziţia sa.

"În Parlamentul Europei sau în Consiliu, parlamentarii noştri reprezintă formaţiunile lor politice, respectiv grupurile politice din forurile europene" - a declarat ieri într-o conferinţă de presă preşedintele UDMR, Marko Bela. Potrivit protocolului Coaliţiei, Frunda nu poate fi schimbat din funcţia pe care o deţine decît cu unanimitate de voturi, indiferent de supărarea colegilor din PD sau PNL.

Marko Bela merge mai departe şi ameninţă cu "trecerea în opoziţie" a actualei Coaliţii. "Fără noi nu există o Coaliţie majoritară" - a declarat liderul UDMR, care consideră că orice animozităţi între partenerii la guvernare se vor răsfrînge asupra şanselor de aderare ale ţării noastre în UE.

Partidul Democrat îşi menţine, însă, poziţia dură. PD a declarat ieri printr-un comunicat de presă că respinge "atitudinea arogantă a UDMR faţă de România şi cetăţenii români" şi îşi reafirmă poziţia adoptată în Biroul Permanent Naţional prin care solicită Uniunii fie loialitatea faţă de ţară, fie părăsirea Coaliţiei de guvernare.

"Ultimele declaraţii ale reprezentanţilor UDMR nu au reprezentat altceva decît picătura care a umplut paharul, după toate acţiunile şi demersurile în sensul obţinerii autonomiei teritoriale şi culturale, revizuirii Constituţiei României şi alte acţiuni neloiale la Consiliul Europei şi Parlamentul European" - subliniază reprezentanţii PD.

Ieşirea de la guvernare a UDMR ar declanşa, însă, o criză politică de proporţii. Fără procentele maghiarilor majoritatea parlamentară, care şi aşa era destul de instabilă, dispare. Pe agenda Parlamentului figurează, însă, cel puţin două pachete de legi importante pentru Coaliţia de guvernămînt: legile sănătăţii şi cele ale administraţiei publice locale. Prin blocarea acestora s-ar ajunge direct la alegeri anticipate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb