Senatul a modificat legea publicităţii TV, trimisă la reexaminare de Băsescu în 2013

Elena Deacu
Media-Advertising / 15 iunie 2015

Piaţa spaţiilor publicitare TV a fost reglementată luni prin adoptarea de către plenul Senatului a unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii audiovizualului, după ce în iulie 2013 fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut reexaminarea acesteia.

Băsescu a precizat în cererea de reexaminare "că nu se justifică dispoziţii (n.r. din ordonanţă) de natură să îngrădească libertatea radiodifuzorilor de a vinde aşa cum doresc propriul spaţiu publicitar". El a atras atenţia că '"textul e o ingerinţă nejustificată în activitatea comercială a radiodifuzorilor" şi că "într-o societate democratică nu este de dorit monopolul televiziunilor mari asupra preţurilor în materie de publicitate".

Senatul, în calitate de Cameră decizională, a decis să accepte cererea de reexaminare şi a adoptat unele amendamente care prevăd că achiziţionarea de spaţiu publicitar televizat de către beneficiar se poate face fie direct de la radiodifuzor, fie printr-un intermediar.

De asemenea, senatorii au stabilit că, în cazul în care achiziţionarea spaţiului publicitar televizat se face printr-un intermediar, contractele vor fi tripartite la cererea oricăreia dintre părţi. Radiodifuzorul va emite către beneficiarul publicităţii televizate sau, după caz, către intermediar facturi aferente achiziţionării de spaţiu publicitar televizat în care va fi evidenţiat orice rabat sau avantaj tarifar, indiferent de natura acestuia, acordat de către radiodifuzor, conform contractului.

Potrivit formei adoptate de Senat, în cazul contractelor tripartite, intermediarul va emite facturi aferente serviciilor de intermediere corespunzătoare prevederilor contractului. Intermediarii nu pot primi altă plată sau contraprestaţie decât cea pentru remunerarea serviciilor prestate şi nici vreun avantaj material, indiferent de natura acestuia, din partea radiodifuzorului.

Raportul Comisiei de cultură, adoptat de plenul Senatului, precizează că amendamentele au fost formulate în urma consultărilor tuturor părţilor implicate - autorităţi publice, beneficiari ai publicităţii televizate, agenţi de publicitate şi radiodifuzori.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb