SERGHEI ŞOIGU, MINISTRUL APĂRĂRII:  "Rusia nu va profita de deminarea porturilor ucrainene"

G.D.
Internaţional / 22 iulie 2022

"Rusia nu va profita de deminarea porturilor ucrainene"

Rusia a dat asigurări astăzi că nu va încerca să profite militar de operaţiunile de deminare din porturile ucrainene după semnarea acordului privind exportul cerealelor ucrainene, afirmând în acelaşi timp că toate condiţiile sunt reunite pentru aplicarea textului "în zilele următoare", relatează AFP, conform Agerpres.

"Nu vom profita de faptul că aceste porturi (ucrainene - n.r.) vor fi deminate şi deschise. Ne-am luat acest angajament", a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu după semnarea acordului la Istanbul, într-o intervenţie la televiziunea rusă.

"Sunt întrunite toate precondiţiile şi soluţiile pentru ca procesul să înceapă în următoarele zile. Nu este vorba numai despre exportul de produse agricole din porturile ucrainene, ci evident şi de exportul de produse agricole şi de îngrăşăminte din porturile ruseşti", a adăugat el.

Ucraina şi Rusia au semnat astăzi, cu Turcia şi ONU, acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, blocate din cauza conflictului armat între cele două ţări.

Într-un comunicat distinct, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a promis că Moscova îşi va îndeplini obligaţiile, considerând în acelaşi timp că este "inacceptabil" ca SUA şi aliaţii lor să folosească, potrivit lui, "producţia alimentară pentru profitul unui demers geopolitic".

În acelaşi timp, Turcia a anunţat astăzi că este "gata" să ajute la deminare în Marea Neagră pentru a facilita exportul de cereale ucrainene.

"În caz de nevoie, este prevăzut (în acord) ca deminarea să poată fi asigurată de o ţară terţă. Turcia este gata să-şi ofere ajutorul", a declarat pe canalul privat NTV purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Evident ca va profita. Vor lua ostatice nave de transport shi vor incerca sa penetreze cu marina militara spre porturile Odessa si Nikolayev.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb