SERVICIILE SECRETE SUD-COREENE:  Ministrul nord-coreean al apărării a fost executat, pentru lipsă de loialitate faţă de Kim Jong-Un

Elena Deacu
Internaţional / 13 mai 2015

Ministrul nord-coreean al apărării, Hyon Yong-Chol, a fost executat pentru lipsă de loialitate şi de respect faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, au anunţat miercuri serviciile secrete sud-coreene, citate de AFP.

Sute de responsabili ai regimului de la Phenian au asistat pe 30 aprilie la execuţia acestui ministru, a afirmat la Seul Han Ki-Beom, director adjunct al serviciului informaţiilor naţionale (NIS) în faţa unei comisii parlamentare, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Conform sursei amintite, lui Hyon Yong-Chol, care a fost ministru al forţelor armate în urmă cu aproape un an, i s-a reproşat că a aţipit în cursul unor festivităţi militare şi că i-a răspuns lui Kim Jong-Un în repetate rânduri.

Han Ki-Beom a precizat comisiei parlamentare că Hyon Yong-Chol a fost ucis cu o rachetă antiaeriană, o metodă de execuţie citată în mai multe rapoarte neconfirmate şi rezervată demnitarilor cu rang înalt ca exemplu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Parca citesc scenariul unui film de groaza... Adica, daca omul a fost somnolent, sictirit si el de sablonul festivitatilor militare, putin mai impertinent cu sefu'cel mare, raspunzandu-i la vreo remarca, adica dandu-i replica, trebuie condamnat la moarte si executat? Si executia sa fie un exercitiu militar? Zau, parca imi amintesc de Revolutie, de asasinarea lui Ceausescu, de asasinarile facute pe vremea lui Dej, comandante de nenea respectiv, ba chiar si de abuzurile facute de securistii si de anume sefi comunisti, care-si permiteau orice cu oricine, din cate stiu eu atunci cand Ceausescu se intorcea cu spatele... In sfarsit, e un cosmar acolo, la coreenii din nord, dar parca nu-l vad bine pe sefu'cel mare, oricat de educat ar fi el. Si apoi, apropo, la ce mai serveste educatia primita in tinerete? Poate la o expertiza mai mare a aplicarii ego-ului, la dezvoltarea modalitatilor de manifestare a dictaturii personale, din cate vedem noi. Deci, ori prost ori destept, badaran sau educat, rautatea ti-o manifesti la fel de violent. Cine sa-i mai fie prieten unui om ca acesta? Oricum, orice pasare pe limba ei piere, nu?

    la noi in palrmalent cand se introduce aceasta masura, pentru cei care dorm in parlament si iau tara peste picior?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb