SIBEX Aurul revine în actualitate

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2016

Sesiunea de tranzacţionare de joi s-a menţinut în trendul ultimelor zile, păstrând o lichiditate moderată.

Dacă publicarea mult aşteptatelor concluzii ale şedinţei Federal Reserve din iulie nu a fost de natură să provoace variaţii consistente ale cursului euro/dolar, speculatorii şi-au îndreptat atenţia spre aur, tradiţionala investiţie de refugiu.

Investitorii au urcat preţul derivatului GOLD până la 1343,45, o variaţie pozitivă de 5,2 faţă de "Start of day price"[1]. Pentru scadenţa curentă (care expira săptămâna viitoare) au fost tranzacţionate 10 de contracte.

Sub auspicii mai bune s-au derulat tranzacţiile pe sistemul alternativ de tranzacţionare. Capul de afiş a fost ţinut de acţiunile Confecţii Vaslui. Prin intermediul a patru tranzacţii au fost transferate 90000 de titluri COVB, ultima tranzacţie fiind înregistratată la valoarea de 0,12 lei/acţiune.

[1]"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb