SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones a atins un nou maxim dar lichiditatea a fost foarte slabă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 februarie 2017

După două şedinţe destul de bune, prima jumătate din sesiunea de miercuri 22 februarie s-a derulat într-o atmosferă de apatie, participanţii tranzacţionând sporadic instrumentele financiare derivate. Prin urmare, după şapte ore şi jumătate de la deschidere, se înregistrau doar 16 contracte cu o valoare de 116.309 lei.

Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau 10 contracte futures pe derivatul care urmăreşte evoluţia aurului. Simbolul GOLD 17B, care defineşte scadenţa februarie era estimat la 1237,2 dolari, în urcare cu 8,3 USD faţă de cotaţia de referinţă (start of day price)(1) de 1228,9 dolari

stabilită de grecii de la ATHEXClear. Raportat la închiderea din sesiunea anterioară metalul nobil se aprecia cu 5,9 dolari.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones se înregistrau doar 4 contracte pe scadenţa martie. Pentru aceasta, preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear a fost de 20..771 de puncte şi, după şapte ore şi jumătate de la startul zilei, se înregistra o cotaţie de 20.718 de puncte, în scădere cu 53 de puncte. Faţă de închiderea din sesiunea anterioară, cotaţia DEDJIA creştea însă uşor cu 3 puncte, atingând un nou record.

Se mai consemnau 2 contracte pe cursul euro/dolar, scadenţa martie. Moneda unică era cotată la 1,0515 dolari, în minus cu 0,45% faţă de "start of day price" [1](1.0562 USD) şi cu 0,52% faţă de închiderea anterioară.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb