SIBEX Cotaţia futures a euro a scăzut sub 1,28 de dolari

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 septembrie 2014

După volumul în creştere înregistrat marţi, când numărul contractelor a depăşit pragul de 1000 pentru prima dată în ultimele opt şedinţe, ziua de miercuri a confirmat interesul ceva mai bun pentru speculaţiile futures. Ca urmare, datele înregistrate după jumătate de sesiune indicau 667 de contracte, nivel peste cel din zilele anterioare la aceeaşi oră. Valoarea tranzacţiilor era de 10,53 milioane de lei.

Produsul care contribuia cel mai mult la lichiditatea pieţei era din nou derivatul pe Dow Jones, pentru care se înregistrau 553 de contracte pe scadenţa decembrie. După două şedinţe de scădere care au dus cotaţia futures a indicelui sub pragul de 17.000 de puncte, cumpărătorii au exploatat în primele şapte ore ale zilei o evoluţie pe plus a cotaţiei, insuficientă însă pentru o revenire peste nivelul menţionat. Astfel, la ora 17.15, DEDJIA_RON decembrie creştea cu doar 13 puncte, la 16.980 de puncte. Nivelul de apreciere era unul timid iar fluctuaţiile nehotărâte de peste ocean consemnate în prima oră a şedinţei de la NYSE lăsau deschisă orice evoluţie pentru partea secundă a zilei. În acelaşi timp, investitorii din SUA încercau să evalueze efectul creşterii vânzărilor de locuinţe noi, în vederea identificării unor indicii asupra calendarului de creştere a ratei de dobândă.

Pe segmentul derivatelor valutare, speculatorii care au pariat pe evoluţia cursului euro/dolar au încheiat 66 de contracte pe scadenţa decembrie, date înregistrate până la ora 17.15. Moneda unică se deprecia faţă de dolar cu 0,59% şi valora 1,27940 USD. Pe pieţele externe euro a coborât sub nivelul de 1,28 dolari pentru prima dată în ultimele 14 luni, după ce un raport a indicat că încrederea din mediul german de afaceri a scăzut mai mult decât estimările, contribuind la creşterea "pariurilor" că Banca Centrală Europeană va implementa pe mai departe măsuri de stimulare a economiei.

Dintre derivatele pe mărfuri, se tranzacţiona SIBGOLD octombrie cu 20 de contracte şi DEOIL_LSC noiembrie cu 19 contracte. Uncia de aur se deprecia cu 5,6 dolari la 1224,3 USD iar cotaţia futures a unui baril scădea cu 0,22% şi valora 91,59 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb