SIBEX Cotaţiile futures ale euro şi lirei sterline pierd teren în faţa dolarului

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2017

După ce şedinţa de miercuri a adus cel mai bun rezultat din aproape 3 săptămâni, pe fondul revenirii în atenţia participanţilor a derivatului pe Dow Jones în partea secundă a zilei, sesiunea de joi nu a dat impresia, în prima sa jumătate, că va continua pe această linie. Prin urmare, după aproape 8 ore de la deschidere se înregistrau doar 12 contracte, cu o valoare de aproape 160.000 lei. Acestea erau împărţite pe trei produse: derivatul pe cursul euro/dolar pe două scadenţe, derivatul pe cursul liră sterlină/dolar şi derivatul pe Dow Jones, pe câte o scadenţă.

Simbolul GBUSR 17F care are ca activ suport raportul dintre liră sterlină şi dolar totaliza 5 contracte iar moneda britanică era estimată pentru iunie la 1,2499 dolari, după o scădere de 0,43% faţă de start of day price[1], calculat de ATHEXClear la 1,2553 dolari. Comparativ cu închiderea de miercuri, moneda britanică pierdea doar 0,06%, Evoluţia monedei din Albion este influenţată în această perioadă de discuţiile privind acordul de Brexit, şi de principiile acestuia formulate de către deputaţii europeni miercuri.

Tot cu 5 contracte, din care 3 pe scadenţa iunie şi 2 pe scadenţa septembrie, puncta în statistică şi derivatul pe cursul euro/dolar. EUUSR 17F (iunie) era cotat la 1,0696 USD, în minus cu 0,43% faţă de start of day price (1,0742 USD) şi cu 0,16% comparativ cu închiderea anterioară. EUUSR 17I (septembrie) era estimat la 1,0755 USD, cu 0,84% în coborâre faţă de start of day price (1,0846 USD) şi cu 0,03% raportat la închiderea de miercuri.

Pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui american Dow Jones Industrial Average se consemnau doar 2 contracte pe septembrie. Simbolul DEDJIA 15I era cotat la 20.570 de puncte, în scădere cu 265 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 20.835 puncte. Cotaţia se aprecia însă cu 36 de puncte, în raport cu nivelul de la închiderea de miercuri.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb