SIBEX Derivatul pe aur, din nou cel mai cerut produs futures

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 februarie 2017

După şedinţa de luni, încheiată cu un volum neaşteptat cifrat la 48 de contracte, ziua de marţi a adus, în prima sa jumătate 36 de contracte cu o valoare de aproape 141.000 lei. Piaţa sibiană se afla aşadar într-o poziţie favorabilă pentru a genera lichiditate bună şi în partea a doua a zilei, fiind de aşteptat ca deschiderea pieţei americane după sărbătorirea zilei preşedintelui (President's Day) să aducă un suflu nou.

Conform datelor de la ora 17.30, pentru derivatul pe aur se înregistrau 30 contracte, metalul preţios fiind din nou cel mai speculat. Participanţii au estimat cotaţia GOLD 17B la 1231,3 dolari, în minus cu 4,3 USD faţă de preţul de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1235,6 USD. Raportat la închiderea de luni, aurul pierdea 4,1 USD.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa martie, identificat prin simbolul DEDJIA 17C se consemnau 4 contracte. Cotaţia futures a indicelui american valora 20.602 de puncte, în scădere cu 51 de puncte faţă de "start of day price" (20.653 puncte). Raportat la cotaţia de luni se consemna o depreciere de 32 de puncte.

Derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie, totaliza două contracte iar cotaţia unei monede unice europene era estimată la 1,0570 dolari, în scădere cu 0,48% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare cifrat la 1,0621 dolari.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb