ZIARUL BURSA

22 februarie 2017
Ediţia din 15.08.2024
FNI: La 16 ani de la întâmplare, 8 ani de condamnare, pentru 4 ani de funcţionare

FNI: La 16 ani de la întâmplare, 8 ani de condamnare, pentru 4 ani de funcţionare

A.S., A.A.Anticorupţie / 22 februarie 2017

Poate că unii vor dori să spună că titlul acestui articol forţează un pic aritmetica: ei vor susţine că, de fapt, au trecut 17 ani de la întâmplare şi că au fost 5 ani de funcţionare a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), dar ceea ce este sigur este că sunt 8 ani de condamnare. Era prea frumoasă această înjumătăţire progresivă 16/8/4 ca să o ratăm în titlu. Totalul este de 28 de ani. Unii vor spune, însă, că sunt 30 de ani prin care Sorin Opvidiu Vîntu şi FNI marchează istoria finanţelor contemporane române.

SGS invocă obligaţii de confidenţialitate din contractul cu "Romcab"

LA SOLICITAREA ZIARULUI BURSA DESPRE VERIFICAREA STOCURILOR SGS invocă obligaţii de confidenţialitate din contractul cu "Romcab"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 22 februarie 2017

Actualizare 15:35

Acţionarii Romcab, convocaţi pentru desemnarea administratorului special

RTZ & PARTNERS SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Romcab (MCAB), a convocat acţionarii producătorului de cablu, pe 27 martie, ca să decidă desemnarea administratorului special şi aprobarea remuneraţiei acestuia.

----

SGS Romania, companie ce oferă servicii de certificare şi inspecţie, a confirmat, ieri, la solicitarea ziarului "BURSA", că a încheiat un contract de prestări servicii cu societatea "Romcab" Târgu Mureş.

"Estimez că directiva privind armonizarea legislaţiei pe insolvenţă va fi adoptată într-un an - un an şi jumătate"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI / RĂZVAN HORAŢIU RADU, MAE: "Estimez că directiva privind armonizarea legislaţiei pe insolvenţă va fi adoptată într-un an - un an şi jumătate"

A.A.Companii / 22 februarie 2017

Este greu de anticipat un orizont de timp pentru adoptarea directivei privind armonizarea legislaţiei statelor europene în ceea ce priveşte insolvenţa, consideră Răzvan Horaţiu Radu, Agent Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe, care însă estimează un termen de un an - un an şi jumătate.

"Expertiza notarială este o sursă «otrăvită» pentru evaluarea unui bun"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI/ADRIAN VASCU, VERIDIO: "Expertiza notarială este o sursă «otrăvită» pentru evaluarea unui bun"

EMILIA OLESCUCompanii / 22 februarie 2017

Pentru întocmirea unui raport de evaluare este nevoie de un minim de informaţii, altfel nu pot fi făcute estimări, a spus Adrian Vascu, senior partner al companiei de consultanţă Veridio, răspunzând la o întrebare referitoare la dificultăţile întâmpinate de practicienii în insolvenţă în identificarea de informaţii privind unele bunuri supuse valorificării.

Stan Tîrnoveanu, UNPIR: "Măsurile de restructurare înaintea insolvenţei pot salva locuri de muncă"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI Stan Tîrnoveanu, UNPIR: "Măsurile de restructurare înaintea insolvenţei pot salva locuri de muncă"

ALINA VASIESCUCompanii / 22 februarie 2017

Antreprenorul ar trebui obligat, atunci când apar semne privind viabilitatea companiei sale, să pună în discuţie o posibilă restructurare, este de părere Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional de Conducere al UNPIR (Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă), partener fondator al ZRP Insolvency şi avocat asociat senior al ZRP.

"Salariaţii nu sunt pregătiţi pentru insolvenţă"

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI/OVIDIU AGLICERU, HIDROELECTRICA: "Salariaţii nu sunt pregătiţi pentru insolvenţă"

V.R.Companii / 22 februarie 2017

Societatea Hidroelectrica a fost transformată, după ce a ieşit anul trecut din insolvenţă, în cea mai valoroasă companie a statului român, "ca urmare a unui efort de patru ani făcut de administratorul judiciar şi de salariaţii cinstiţi ai societăţii", a afirmat Ovidiu Agliceru, preşedintele directoratului Hidroelectrica, aducând în atenţie, însă, faptul că declararea insolvenţei a luat total pe nepregătite salariaţii companiei.

Ceaţă la mal...în amonte şi-n aval

Cornel CodiţăEditorial / 22 februarie 2017

Cornel Codiţă

Termenul cheie folosit în Raportul oficial al Conferinţei de la Munchen, 17-19 februarie, 2017, pentru a caracteriza starea actuală a mediului internaţional de securitate: "volatil".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Indicele BET, cel mai mare nivel de după criză

BVB Indicele BET, cel mai mare nivel de după criză

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 februarie 2017

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de marţi în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 51,26 milioane de lei (11,35 milioane euro), mai mare decât luni...

Profitul HSBC a scăzut cu 62% în 2016

Profitul HSBC a scăzut cu 62% în 2016

Internaţional / 22 februarie 2017

Profitul înainte de taxe al băncii britanice HSBC a scăzut cu 62% în 2016, la 7,1 miliarde de dolari, fiind sub aşteptările analiştilor, din cauza revizuirii în sens negativ a activelor, în cadrul restructurării operaţiunilor, transmite Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo