ASF a atenţionat Depozitarul Central, după controlul periodic

Ziarul BURSA #Companii / 22 februarie 2017

Actualizare 11:45

ASF nu a aplicat sancţiuni Depozitarului Central

În urma controlului periodic efectuat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, desfăşurat în perioada 5-27 septembrie 2016 la Depozitarul Central, vizând activitatea instituţiei din 31 mai 2013 până la data de 5 septembrie 2016, nu au fost aplicate sancţiuni, precizează instituţia într-un comunicat remis Redacţiei.

Depozitarul Central va colabora cu ASF pentru identificarea celor mai bune soluţii în scopul remedierii aspectelor constatate în ceea ce priveşte aplicarea unor reglementări interne ale societăţii.

Comunicatul precizează: "Considerăm că rezultatul acestui control periodic reprezintă o confirmare a robusteţii şi siguranţei operaţiunilor desfăşurate în cadrul Depozitarului Central - infrastructura de pre şi post-tranzacţionare a pieţei de capital din România-precum şi a corectitudinii activităţii instituţiei. Rămânem în continuare preocupaţi de furnizarea unor servicii competitive pentru toţi participanţii pieţei de capital, pe care îi asigurăm de întregul nostru profesionalism şi pe viitor".

(A.I.)

----

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis atenţionarea Depozitarului Central SA şi a unor persoane responsabile, precum şi instituirea în sarcina societăţii a obligaţiei implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv realizarea unui audit IT pentru o mai bună gestionare a disfuncţionalităţilor înregistrate, în urma controlului periodic, efectuat între 5 şi 27 septembrie 2016, se arată într-un comunicat de presă.

"În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea desfăşurată de către Depozitarul Central S.A., în perioada 31 mai 2013 - 5 septembrie 2016, echipa de control a ASF a constatat anumite deficienţe în ceea ce priveşte aplicarea reglementărilor interne ale societăţii", a transmis Autoritatea.

Decizia ASF cu privire la implementarea planului de măsuri poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, urmând a fi publicată în buletinul ASF după expirarea perioadei de contestare.

Recent, ASF a transmis că a sancţionat cu avertisment Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi i-a impus implementarea unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT, în urma controlului periodic efectuat, între 12 şi 29 septembrie 2016.

Atunci, Bursa de Valori Bucureşti a transmis că asigură investitorii şi toţi partenerii de business, în calitatea sa de operator al pieţei de capital din România, că toate operaţiunile Bursei au fost, sunt şi vor fi conduse cu cel mai înalt grad de diligenţă profesională.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, în 2016, un profit net consolidat de 7,87 milioane lei (aproximativ 1,74 milioane de euro), în creştere cu 19% faţă de 2015, potrivit raportului preliminar.

Segmentul de tranzacţionare al Grupului a generat în anul 2016 un profit operaţional de 5,41 milioane lei, având un aport majoritar în rezultatul operaţional al Grupului, se mai arată în documentul citat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb