SIBEX Derivatul pe cursul euro/dolar, cel mai tranzacţionat la startul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 martie 2017

La Sibex, debutul săptămânii nu a fost unul foarte promiţător, datele culese la jumătatea zilei indicând doar 23 de contracte a căror valoare se cifra la 256.918 lei. Produsul care contribuia cel mai mult la volumul menţionat era derivatul pe cursul euro/dolar, care a avut un început de lună bun din perspectiva lichidităţii atrase. Astfel, se înregistrau 20 de contracte pe scadenţa iunie, identificată prin simbolul EUUSR 17F iar moneda unică era cotată la 1,0715 dolari, după o scădere de 0,75% faţă de preţul de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price), calculat de ATHEXClear la 1,0796 USD. Comparativ cu închiderea de vineri, euro se deprecia cu numai 0,06%. Pentru scadenţa septembrie euro era cotat la 1,0780 USD, după o scădere de 1,06% faţă de start of day price (1,0902 USD), volumul era însă modest: doar 2 contracte.

În ceea ce priveşte derivatul pe indicele Dow Jones, apropierea scadenţei martie 2017, care va avea loc vineri, părea să îndepărteze jucătorii, prima parte a zilei fiind una "secetoasă", statistica indicând un singur contract. DEDJIA 17C era cotat la 20.901 de puncte, depreciindu-se cu numai 10 puncte faţă de start of day price, calculat de ATHEXClear la 20.911 puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea ultimei şedinţe a săptămânii trecute, DEDJIA 16F înregistra însă o scădere mai mare, cifrată la 70 de puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb