SIBEX Derivatul pe Dow Jones a monopolizat tranzacţiile

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 octombrie 2014

La Bursa din Sibiu, prima jumătate din şedinţa de debut a săptămânii a stat sub semnul speculaţiilor cu derivatul pe Dow Jones care, prin evoluţia sa volatilă, a captat din nou speculatorii. Practic, aceştia nu au au mai avut ochi şi pentru alte produse, DEDJIA_RON decembrie beneficiind de 1519 de contracte din cele 1553 încheiate până la ora 16.30, adică un procent de aproape 98%. Valoarea aferentă tranzacţiilor era de peste 25 de milioane lei.

După ce a evoluat atât în teritoriu pozitiv, cât şi negativ, pe un culoar de 191 de puncte, preţul futures al Dow Jones de la Sibiu se afla pe minus după aproape şapte ore de la deschidere. Concret, acesta pierdea 85 de puncte şi era estimat la 16.198 de puncte. Pe piaţa futures SUA, se preconiza o evoluţie "roşie" la NYSE pentru indicii reprezentativi după ce IBM şi-a redus estimările privind câştigurile. "Menţinerea volatilităţii este un argument solid ce ar putea dinamiza pe mai departe speculaţiile cu derivate, iar ultima perioadă ne-a dovedit din plin acest lucru. Sigur, derivatul pe Dow Jones continuă să < canibalizeze > tranzacţiile, dar atâta timp cât există interes pentru acesta, piaţa merge înainte. Problemele vor apărea atunci când şi interesul pentru aceste derivate se va diminua, iar astfel de momente vor readuce lichiditatea la nivele slabe", a declarat un broker.

De menţionat este că şedinţa de luni a fost ultima zi de tranzacţionare pentru contractul futures DEOIL_LSC, cu scadenţa noiembrie, programul de tranzacţionare pentru acest produs fiind între orele 10.00-19.00. Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu valoarea preţului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Light Sweet Crude Oil pentru aceeaşi scadenţă, publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului DEOIL_LSC. Închiderea poziţiilor rămase deschise va fi efectuată de către Casa Română de Compensaţie în şedinţa de mâine (n.r - azi).

Jucătorii care au speculat pe segmentul derivate pe mărfuri au încheiat, până la ora 16.30, 10 contracte DEOIL_LSC pe scadenţa decembrie şi 8 pe scadenţa noiembrie. Cotaţia produsului pierdea 1,24%, valorând 82,01 USD/baril pe termenul de luna viitoare, în vreme ce pentru noiembrie pierdea 0,42%, valorând 82,66 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb