SIBEX Derivatul pe Dow Jones rămâne numărul unu pe piaţa Sibex

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 decembrie 2014

După ce luni volumul a depăşit cu greu nivelul de 100 de contracte, schimbarea platformei de tranzacţionare resimţindu-se în mod negativ în interesul speculativ, ultima şedinţă înainte de Crăciun a adus ceva mai multe tranzacţii pe piaţa Sibex. Astfel, la ora 17.20 se observau aproape 455 de contracte, cu o valoare de 6,4 milioane de lei.

Din volumul primelor şapte ore, 320 de contracte reveneau derivatului care urmăreşte preţul futures al Dow Jones, pe scadenţa martie 2015. Simbolul DEDJIA 15C, unde 15 reprezintă ultimele două cifre ale anului viitor, iar "C" litera scadenţei (n.a. - martie) a fost tranzacţionat la valori între 17.93 şi 17.987 de puncte şi urmărea evoluţia de pe piaţa americană, unde media DJIA a crescut peste pragul de 18.000 de puncte pentru prima dată, după ce creşterea peste aşteptări al produsului intern brut la SUA a ridicat nivelul de încredere în economie. Aceasta în contextul în care Banca Centrală Americană continuă să pledeze pentru răbdare cu privire la creşterea dobânzii de referinţă.

Se mai observau şi 128 de contracte pe preţul petrolului, simbolul OILSC pe scadenţa februarie 2015 (simbol 15B). Barilul era estimat la 55,33 USD.

Din sectorul derivate pe acţiuni autohtone, se tranzacţiona derivatul pe acţiunile SIF4, cu simbolul RSIF4, scadenţa iunie 2015. Cotaţia unei acţiuni era estimată la 0,8940.

În afară de un singur contract pe perechea euro/dolar, pentru restul produselor nu se mai înregistrau tranzacţii.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb