SIBEX Derivatul pe euro/dolar, preferat de jucători

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 martie 2017

După jumătate din programul de tranzacţionare, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una mai slabă comparativ cu predecesoarele sale, în condiţiile în care doar derivatul pe cursul de schimb euro/dolar conta cu adevărat în statistică. Volumul înregistrat după şapte ore de la deschidere se cifra la 21 de contracte iar valoarea acestora la 237.569 lei. Un număr de 20 de contracte din totalul menţionat au fost încheiate pe simbolul EUUSR 17F, care urmăreşte paritatea dintre moneda unică europeană şi dolar, pe scadenţa iunie. Participanţii estimau valoarea unui euro la 1,0863 dolari, în minus cu 0,30% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare cifrată la 1,0896 USD. Comparativ cu închiderea de marţi, moneda unică se aprecia însă cu 0,13%.

Pentru derivatul pe Dow Jones se consemna un singur contract pe scadenţa septembrie, identificată prin simbolul DEDJIA 17I, dar situaţia se putea schimba în funcţie de piaţa americană. Cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones se situa la 20.539 de puncte, după o depreciere de 333 de puncte faţă de "start of day price"[1] (20.872 puncte). În balanţă cu închiderea de marţi, DEDJIA 17I pierdea 91 de puncte.

Cu o oră înainte de închidere[2], pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb