SIBEX Dolarul "muşcă" din nou din moneda unică europeană

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2015

La Sibex, debutul celei de-a treia săptămâni din iulie a fost unul modest din perspectiva lichidităţii. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau doar 20 de contracte futures, având o valoare de 319.722 lei. Prin urmare, prima sesiune a săptămânii se contura una în ton cu "standardele" din acest an ale bursei sibiene, care nu reuşeşte să repună în mişcare "morişca" aducătoare de contracte. Statisticile de la ora menţionată reţineau doar trei produse care punctau în clasamentul zilei, iar evoluţia cotaţiilor nu părea una mobilizatoare. Pentru derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa septembrie, se înregistrau numai 5 contracte, participanţii nefiind, se pare, impresionaţi, de evoluţia situaţiei privind Grecia. Cotaţia unei monede unice europene era estimată la 1,1066 dolari, în scădere cu aproape un procent faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1) (start of day price), cifrat la 1,1173 dolari. Comparativ cu cotaţia de vineri 10 iulie, euro pierdea 0,57%. Şi pe plan extern dolarul a "muşcat" din nou din euro, după ce ajungerea la un acord cu privire la salvarea Greciei a permis actorilor din cadrul pieţei valutare să pună din nou accentul pe chestiuni mai punctuale, cum ar fi momentul în care Banca Centrală a SUA va majora rata de dobândă. Tot pe segmentul derivatelor pe valute se mai observa un singur contract pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa septembrie. O monedă britanică era estimată la 1,5526 dolari, cu 0,12% în coborâre faţă de "start of day price" (1,5545) USD).

Derivatul pe indicele Dow Jones era speculat pe scadenţa septembrie, datele culese la jumătatea zilei indicând 14 contracte. Cotaţia simbolului DEDJIA 15F era estimată la 17.840 de puncte, în urcare cu 11 de puncte faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear la 17.829 puncte. Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se aprecia cu 167 de puncte. Direcţia pozitivă urmărea evoluţia de la NYSE, unde deschiderea de luni a adus aprecieri ample ale indicilor reprezentativi, după ce liderii europeni au ajuns la un acord cu Grecia pentru un al treilea pachet de salvare de la faliment a acesteia şi menţinerea sa în eurozonă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

(1) Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb