SIBEX Euro depăşeşte pragul de 1,07 dolari

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 aprilie 2017

Starea de acalmie aşternută încă dinaintea sărbătorilor pascale s-a menţinut şi în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii.

Paritatea euro/dolar s-a dovedit a fi singura atractivă pentru investitori. Deşi pe parcusul lunii cotaţiile pentru scadenţa curentă s-au cantonat în intervalul 1,06-1,07, în sesiunea de marţi nivelul superior al intervalului a fost depăşit printr-o serie de tranzacţii.

Dacă primele transferuri abia au străpuns pragul de rezistenţă (1,0701 - 1,0703), următoarele operaţiuni au urcat cotaţia până la 1,0729, în creştere cu 0,0042 faţă de "Start of day price"[1].

În total au fost tranzacţionate 24 contracte EUUSR17F, în valoare de peste 250.000 lei.

[1]"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb