ZIARUL BURSA

19 aprilie 2017
Ediţia din 18.10.2024
Ştie BNR cum sunt creaţi banii în economia modernă?

BANCA NAŢIONALĂ FACE EDUCAŢIE FINANCIARĂ MAGISTRAŢILOR (I) Ştie BNR cum sunt creaţi banii în economia modernă?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 19 aprilie 2017

Călin Rechea

Institutul Naţional al Magistraturii a organizat în 10 aprilie 2017, în cadrul programului său de formare continuă, un nou seminar cu participarea unor reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României.

Sub numele "inofensiv" de "Aspecte generale de drept financiar-bancar", seminarul a inclus mai multe teme de mare interes, nu doar pentru judecătorii şi procurorii participanţi, dar şi pentru publicul larg, a cărui ignoranţă financiară este deseori amintită în presă (n.a. programul integral poate fi consultat la adresa www.inm-lex.ro, în secţiunea "Formare continuă").

Ziua în care mandatul Ataturk a expirat

Ziua în care mandatul Ataturk a expirat

Cornel CodiţăEditorial / 19 aprilie 2017

Cornel Codiţă

Republica proclamată în 1923 punea capăt Califatului Otoman şi unei istorii de ev mediu care influenţase decisiv cursul Europei şi al Asiei pentru cel puţin patru secole şi jumătate, începînd cu 1362.

Negriţoiu, mai tăriceanu decât Dragnea

Negriţoiu, mai tăriceanu decât Dragnea

Adina ArdeleanuPolitică / 19 aprilie 2017

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, rezistă în funcţie, în ciuda scandalurilor din pieţele pe care le supraveghează şi a oprobiului pe care şi l-a atras din partea politicienilor.

O predică aberantă

Cătălin AvramescuEditorial / 19 aprilie 2017

Cătălin Avramescu

Ce am avut în minte, nici eu nu ştiu... Anturajul. M-am dus la slujba de Înviere la o biserică ortodoxă undeva prin cartierul Floreasca. Am aprins o lumânare şi mi-am luat o figură spăşită. Vremea era bună, lumea din jur părea normală. Totul era bine până ce am auzit predica.

Marea Britanie organizează alegeri anticipate în 8 iunie

PREMIERUL DE LA LONDRA ANUNŢĂ Marea Britanie organizează alegeri anticipate în 8 iunie

A.V.Internaţional / 19 aprilie 2017

Actualizare 17:28 Parlamentul britanic a aprobat convocarea alegerilor anticipate pe 8 iunie

Parlamentul britanic a aprobat astăzi cererea premierului Theresa May de convocare a alegerilor anticipate pentru data de 8 iunie, transmite BBC.

Actualizare 15:35 Euro profită de slăbiciunea dolarului, lira sterlină este aproape de maximul ultimelor şase luni

Actualizare 11:21 May cere electoratului să aibă încredere că va obţine cel mai bun acord de Brexit, după ce a convocat alegeri anticipate

Actualizare 11:05 Parlamentarii britanici vor vota propunerea premierului de declanşare a alegerilor anticipate pentru 8 iunie

----------------

Premierul britanic Theresa May a anunţat, ieri, că va convoca alegeri generale anticipate în data de 8 iunie, informaţie care a dus la aprecierea monedei naţionale, lira sterlină.

REPREZENTANŢII MINISTERULUI ECONOMIEI: "Activitatea Fondului Suveran de Investiţii nu trebuie să afecteze deficitul şi datoria publică"

A.S.Piaţa de Capital / 19 aprilie 2017

Autorităţile vor acorda o atenţie specială tratamentului bugetar al Fondului Suvern de Dezvoltare şi Investiţii, în aşa fel încât activitatea acestuia să nu afecteze deficitul şi datoria publică, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Economiei, precizând: "În acest sens, după elaborarea proiectelor de acte normative ce vor constitui baza legală de creare şi funcţionare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), se va solicita o opinie ex-ante a Eurostat.

GELU DIACONU: "Impozitul pe venitul global pe gospodărie - habarnism populist"

A.S.Macroeconomie / 19 aprilie 2017

Introducerea "impozitului pe venitul global pe gospodărie" (IVG) nu este altceva decât fie o fumigenă propagandistică, fie ideea unui politruc desprins de realitatea administrării fiscale din ţară noastră, consideră Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, afirmând: "Ideea că introducerea IVG va duce la reducerea evaziunii fiscale este pur teoretică şi de impact nesemnificativ, întrucât sfera fiscalizării tuturor operaţiunilor din economie este cu mult mai largă şi mai complexă decât operaţiunile strict limitate pentru care populaţia va cere bonuri fiscale deoarece se vor acorda deduceri «gospodăriilor»".

Ministerul Justiţiei nu primise nicio decizie a instanţelor în cazul extrădării lui Ghiţă

PÂNĂ ASEARĂ, LA ORA 17.30, Ministerul Justiţiei nu primise nicio decizie a instanţelor în cazul extrădării lui Ghiţă

Anticorupţie / 19 aprilie 2017

Actualizare 10:09 Ghiţă va contesta mandatul de arestare

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă şi-a angajat un avocat sârb şi se pregăteşte să conteste mandatul de arestare preventivă din Serbia, potrivit Digi24.

------------

Ministerul Justiţiei a anunţat că, până ieri după-amiază, nu a primit de la instanţe deciziile privind îndeplinirea condiţiilor pentru solicitarea extrădării din Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

RADET va solicita Ministerului Dezvoltării modificarea legislaţiei privind furnizarea energiei

PENTRU ADAPTAREA LA CONDIŢIILE METEO DIN ULTIMII ANI RADET va solicita Ministerului Dezvoltării modificarea legislaţiei privind furnizarea energiei

C.P.Companii / 19 aprilie 2017

Actualizare 13:39 Firea: "Vom trimite o solicitare de modificare a hotărârii de Guvern care prevede condiţiile de pornire şi oprire a căldurii"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, că municipalitatea va trimite o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale pentru modificarea hotărârii de Guvern care prevede condiţiile de pornire şi oprire a sistemului de încălzire, în prezent pornirea căldurii putându-se face doar dacă se înregistrează trei zile consecutiv temperaturi sub 10 grade.

----------------

RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului, a anunţat, ieri, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică.

FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind avansul economiei româneşti în 2017 şi 2018

FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind avansul economiei româneşti în 2017 şi 2018

Macroeconomie / 19 aprilie 2017

Actualizare 07:45 Grindeanu, despre estimarea FMI: "Îmi păstrez opinia că economia românească va înregistra, în acest an, o creştere de 5,2%"

Premierul Sorin Grindeanu a scris, ieri seară, pe Facebook, după ce FMI a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României la 4,2% de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, că îşi păstreză opinia că economia va înregistra, în acest an, o creştere de 5,2%, precizând că această creştere trebuie să se vadă şi în veniturile românilor.

----------------

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat ieri de instituţia financiară internaţională în avanpremiera reuniunii de primăvară, potrivit Agerpres.

Restart pentru gimnastica autohtonă

CAMPIONATELE EUROPENE  Restart pentru gimnastica autohtonă

D.N.Sport / 19 aprilie 2017

Campionatul European de Gimnastică debutează astăzi la Cluj Napoca. Competiţia, una dintre cele mai importante găzduite de ţara noastră în ultimii 30 de ani, poate reprezenta un restart pentru gimnastica autohtonă, care traversează de câţiva ani momente mai puţin faste. Cele două loturi, feminin şi masculin, alcătuite în jurul a doi veterani (Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu) aflaţi în mare formă, vor să demonstreze în faţa propriilor suporteri că pot reprezenta o soluţie pentru viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

"Daewoo Shipbuilding" va obţine noi credite de 2,6 miliarde dolari

"Daewoo Shipbuilding" va obţine noi credite de 2,6 miliarde dolari

Internaţional / 19 aprilie 2017

"Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering" Co. (DSME), acţionarul majoritar de la şantierul naval Daewoo Mangalia, a obţinut, ieri, aprobarea a peste 96% dintre deţinătorii de obligaţiuni pentru un plan dificil de reconversie a datoriilor în acţiuni, care îi va permite constructorului de nave sud-coreean să îndeplinească toate condiţiile pentru a primi noi credite în valoare de 2.900 miliarde woni (2,6 miliarde de dolari), transmite Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
De unde vin banii în Fondul Suveran de Investiţii?

De unde vin banii în Fondul Suveran de Investiţii?

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 19 aprilie 2017

Ideea naşterii unui fond suveran de dezvoltare şi investiţii a stârnit emoţie, cu atât mai mult cu cât România nu păruse să aibă astfel de preocupări în ultima vreme, iar banii din privatizări au finanţat, până acum, deficitul bugetar, fără să...

MACRO NEWSLETTER 19 Aprilie 2017

MACRO NEWSLETTER 19 Aprilie 2017

Internaţional / 19 aprilie 2017

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în martie 2017, până la 2,4%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

ASF a aprobat delistarea "Albalact"

ASF a aprobat delistarea "Albalact"

Piaţa de Capital / 19 aprilie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, pe 12 aprilie, retragerea de la tranzacţionare a companiei "Albalact" (simbol bursier ALBZ), începând cu data de 18 aprilie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo