SIBEX Final modest de aprilie pentru derivate

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 aprilie 2017

La Sibex, finalul de aprilie este unul modest, participanţii depărtându-se din nou de piaţă, după ce săptămâna anterioară dăduseră impresia că sunt mai implicaţi în speculaţii, pe fondul unui interes mai bun pentru speculaţiile cu aur şi pentru cele pe cursul euro/dolar. Prin urmare, după jumătate din şedinţa de joi, se înregistrau doar 15 contracte futures având o valoare care se apropia de 164.000 lei.

Din oferta bursei sibiene, doar derivatul ce are ca activ suport cursul euro/dolar era tranzacţionat, contactele îndreptându-se către scadenţa iunie, identificată prin simbolul EUUSR 17F. Cotaţia monedei comune se cifra, conform datelor de la ora 17.30 la 1,0918 dolari, în coborâre cu 0,32% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (start of day price)[1], calculat de ATHEXClear la 1,0953 USD. Comparativ cu închiderea din şedinţa anterioară, preţul futures de la Sibiu al euro se deprecia cu 0,19%

Şi pe segmentul spot se înregistrau tranzacţii timide(2), ATS-ul administrat furnizând schimburi cu doar 52 de acţiuni Elco S.A., cotaţia unei acţiuni a societăţii menţionate apreciindu-se cu 54,62% la 24 lei.

[1] Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb