SIBEX Interes crescut pentru derivatele Sibex

SEPTIMIU RUSU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 august 2013

Pieţele financiare continuă să balanseze sub impactul ştirilor pozitive şi negative, cele mai recente venind de pe piaţa muncii din SUA. Rata şomajului în creştere în majoritatea statelor din SUA a avut un impact negativ redus asupra cotaţiilor.

Pe piaţa Sibex cel mai lichid produs este, din nou, DEDJIA cu 531 contracte încheiate la ora 16.30. Trendul descendent din ultimele zile pe contractul DEDJIA pare să se fi epuizat, cotaţiile atingând un minim de 14970 puncte în deschiderea pieţei de dimineaţă. Ulterior, preţul a început să urce atingând un maxim 15036 puncte.

Pe de altă parte, trendul crescător din ultimele şedinţe pe paritatea EUR/USD s-a accelerat, cotaţia pentru luna septembrie a derivatului de la Sibex înregistra la ora 16.30 o creştere cu 0.69%, până la nivelul de 1.3439. Interesul pentru acest instrument este dovedit categoric şi de numărul de poziţii nou deschise în cursul zilei (+ 620).

Contractul pe petrol cu scadenţa în luna octombrie era marcat de scăderi cu 1,33%, până la echivalentul a 105.4 dolari. De menţionat este faptul că luni a fost ultima zi de tranzacţionare pentru contractul cu scadenţa pe luna septembrie acesta încheind la preţul de 107,1. Casa Română de Compensaţie a închis înainte de deschiderea pieţei un număr de 140 poziţii rămase până la scadenţă.

Contractul derivat SIBGOLD_RON pe luna august înregistra variaţii reduse faţă de ziua anterioară fluctuând între 1359,4 şi 1359,8 puncte. Numărul de poziţii deschise era de 690, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară. Un număr de contracte pe aur încheiate cu mult mai mic comparativ cu numărul de poziţii arată indecizia speculatorilor pe această piaţă privind tendinţa viitoare a preţului.

În total, piaţa derivatelor Sibex înregistra la ora 16.30 un volum de 1.307 contracte, în creştere faţă de ziua anterioară în condiţiile în care nu s-au înregistrat schimburi de pachete de acţiuni pe piaţa spot .

Interesul pentru produsele cu specific extern se păstrează în continuare relativ ridicat pentru speculatori.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb