SIBEX Interesul speculativ, din nou cu un pas înapoi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 iulie 2014

Cotaţia derivatului pe indicele Dow Jones a evoluat pe scădere în prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii, coborând de la recordul istoric atins miercuri (17.063 de puncte pe scadenţa septembrie). Evoluţia descendentă nu părea însă să sperie participanţii, reacţia speculativă fiind timidă, după cum indicau rezultatele disponibile după aproape şapte ore de la deschidere. La ora 16.50, numărul contractelor DEDJIA_RON septembrie era de 230, reprezentând aproape 95% din volumul de 243 de contracte înregistrat pe toate produsele disponibile pe piaţa sibiană. Valoarea tranzacţiilor era de 4 milioane de lei. Direcţia descendentă a Dow Jones de la Sibex a venit în contextul influenţelor de pe piaţa futures americană, unde se înregistrau deprecieri, după ce miercuri indicele Dow Jones a atins un nivel record la NYSE. În acelaşi timp, speculatorii futures de la Sibex receptau şi o puternică influenţă din partea pieţelor europene, unde se înregistrau deprecieri, după ce Rusia a primit mai multe sancţiuni din cauza situaţiei din Ucraina. "Chiar dacă avem parte de scăderi, preţul futures al Dow Jones este deja la un nivel foarte ridicat care a adus câştiguri mari celor care au intrat la cumpărare cu mai mult timp în urmă. Aceştia îşi permit astfel să stea pe hold aşteptând o eventuală continuare a trendului ascendent după corecţie", a explicat un broker faptul că jucătorii nu au fost foarte implicaţi pe piaţă în prima parte a sesiunii.

În ceea ce priveşte segmentul derivatelor valutare, evoluţia parităţii euro/dolar nu a fost una foarte atractivă pentru jucători, aceştia încheind doar 5 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică pierdea uşor teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,04% şi valorând 1,35280 USD.

După şapte ore de la deschidere, numărul total al produselor tranzacţionate era de numai şase iar volumele, cu excepţia DEDJIA_RON septembrie, erau foarte reduse, în condiţiile în care, până la ora 16.50 nici un alt simbol nu a depăşit 5 contracte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.50.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb