SIBEX Miza pe "verde" pentru cotaţia futures a aurului

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 septembrie 2016

Pe piaţa Sibex, la jumătatea penultimei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 13 contracte futures cu o valoare de aproape 85.000 lei, date sub ceea ce a oferit sesiunea anterioa-ră, care a intrat direct pe locul secund în topul lunii, după evoluţia bună din partea secundă a zilei. Perspectiva repetării acestui scenariu era însă des-chisă şi pentru şedinţa de joi, depinzând însă de mişcările de pe piaţa americană.

Cele mai multe contracte se consemnau din nou pe derivatul care are ca activ suport aurul, prin simbolul GOLD 16J (n.a. - scadenţa octombrie). Conform datelor de la ora 17.30 simbolul menţionat totaliza 9 contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii "verzi". Astfel, cotaţia futures a metalului nobil, estimată de participanţii de la bursa sibiană se cifra la 1337 dolari/uncie, în urcare cu 14,8 dolari faţă de "start of day price"[1], stabilit de ATHEXClear la 1322,2 USD. Uncia se aprecia şi faţă de cotaţia de la închiderea de miercuri, acumulând 13,3 dolari.

În ceea ce priveşte evoluţia derivatului pe Dow Jones, se înregis-trau 3 contracte pe scadenţa martie 2017, identificată prin simbolul DEDJIA 17C şi doar unul pe scadenţa decembrie, identificată prin simbolul DEDJIA 16L. Pentru primăvara lui 2017, cotaţia futures a Dow Jones era estimată la 18.213 puncte, în scădere cu 261 puncte faţă de "start of day price" (18.474 puncte). Pe termenul scurt (decembrie), cotaţia se situa la 18.335 puncte, în minus cu 46 de puncte în raport cu "start of day price" (18.381 puncte). Comparativ cu închiderea de miercuri se observa însă o apreciere de 216 puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb