Pe piaţa futures de la Sibiu ultima şedinţă a săptămânii trecute a mai "dres" uşor imaginea de ansamblu, din perspectiva volumului înregistrat, cu un total de 50 de contracte dar nivelul lichidităţii a rămas totuşi unul modest. Valoarea tranzacţiilor s-a situat la 273.433 de lei. Au fost consemnat tranzacţii cu derivatele pe aur, pe cursul euro/dolar şi pe Dow Jones iar cel mai lichid a fost din nou metalul preţios, cu 34 de contracte pe scadenţa aprilie. Simbolul GOLD 17D a fost cotat la 1202 dolari/uncie, după o scădere de 5,2 dolari faţă de start of day price"[1]. În comparaţie cu preţul de închidere de joi 9.03, aurul s-a depreciat cu 4,4 USD.
Pentru perechea euro/dolar s-au înregistrat 10 contracte pe scadenţa iunie iar preţul futures al euro s-a apreciat cu 0,23% la 1,0722 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare.
Pentru DEDJIA 17C (n.r. - scadenţa martie), participanţii au încheiat vineri doar 3 contracte iar cotaţia futures a Dow Jones a fost estimată la 20.971 de puncte, după o apreciere de 104 puncte comparativ cu "start of day price". Pentru scadenţa iunie, au fost încheiate tot 3 contracte iar cotaţia DEDJIA 17F a închis la 20.855 de puncte, cu 118 puncte sub "start of day price".
În cele cinci şedinţe ale săptămânii trecute au fost încheiate 180 de contracte futures.
[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.