ZIARUL BURSA

13 martie 2017
Ediţia din 18.11.2024
"Debitorii care nu-şi vor plăti creditele Prima Casă vor fi executaţi de ANAF"

MINISTERUL FINANŢELOR AFIRMĂ CĂ PROBABILITATEA DE NEPLATĂ A CREDITELOR PRIMA CASĂ ESTE REDUSĂ: "Debitorii care nu-şi vor plăti creditele Prima Casă vor fi executaţi de ANAF"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 martie 2017

MFP: "Faptul că ANAF îi va executa silit pe debitori descurajează neplata ratelor pentru creditele Prima Casă"  

Piperea: "ANAF nu doar că îl urmăreşte pe debitor, dar îl penalizează cu până la 18% pe an"

MFP: "Programul prevede menţinerea costului total al finanţării ca fiind rata dobânzii ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2% pe an"

Analiştii estimează că ROBOR va creşte, în următorii ani

Ciprian Dascălu, economist şef la ING Bank: "În cea de-a doua parte a anului ne aşteptăm la ajustări în sus ale ratei de dobândă, pe fondul prognozelor de creştere a inflaţiei"

Sumele plătite către bănci de Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru Programul Prima Casă sunt recuperate de la debitor, prin executare silită, de către Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), ne-au transmis reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP), menţionând că acest aspect descurajează neplata ratelor pentru creditele contractate prin Programul Prima Casă.

Un partid, două partide

Cornel CodiţăEditorial / 13 martie 2017

Cornel Codiţă

Substantiv de gen neutru. Valabil la ora de gramatică, la cea de politică, însă, partidele noastre sunt orice, numai neutre, nu! Culorile ideologice accentuate, tari, domină, de la roşul leninist al PSD-ului, la rozul bonbon cu iz socialist al PNL-ului şi de la albastru infinit al celor care, mai nou, vor să salveze România de ea însăşi, la verdele intens de inspiraţie naţionalist-legionară al unora care se joacă de-a noua dreaptă, pe meleaguri mioritice. Există, însă, şi alţi actori, partide fără flamuri, prapuri şi sigle, neînregistrate vreodată la judecătorie, dar nu mai puţin importante.

Băncile au cerut dobânzi mai mari ca să finanţeze statul

FINANŢELE NU AU PLASAT, JOI, EMISIUNEA DE OBLIGAŢIUNI DE STAT DE 600 MILIOANE LEI Băncile au cerut dobânzi mai mari ca să finanţeze statul

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 martie 2017

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu a plasat, joi, emisiunea de obligaţiuni de stat pe trei ani, în valoare de 600 de milioane de lei, nefiind stabilit un cost de către autoritate. Băncile au transmis oferte în sumă de 532,07 milioane lei, însă ministerul de resort le-a respins în totalitate. În acest context, nici sesiunea suplimentară programată pentru vineri, în valoare de 90 de milioane de lei, nu a mai avut loc.

Start la emoţii!

Start la emoţii!

O.D.Cultură / 13 martie 2017

Elevii şi profesorii intră, începând de astăzi, în focul simulărilor examenelor naţionale.

Lungu, AFEER: "În piaţa energiei există o oarecare fierbere"

ANRE VREA SĂ RETRAGĂ LICENŢA ALTOR CÂTEVA COMPANII DIN ENERGIE Lungu, AFEER: "În piaţa energiei există o oarecare fierbere"

RAMONA RADUCompanii / 13 martie 2017

Câteva companii din piaţa energiei au probleme, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) intenţionează să le retragă licenţa de funcţionare, după cum ne-a spus Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), care subliniază că un alt participant la piaţă şi-a cerut insolvenţa.

Doctrina infailibilităţii

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 13 martie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Nevoia de a proclama infailibilitatea unei autorităţi pentru a curma disputele privind interpretarea textelor sau tradiţiilor, fie acestea religioase sau juridice, are ca scop instaurarea unei ordini politice. Inaugurată în domeniul religios, mai precis în catolicism într-un moment politic dificil atât pentru papalitate cât şi pentru biserica romană, dogma infailibilităţii papale a fost ridicată la nivel de dogmă de conciliul Vatican I din 1870, pentru ca în contextul disputelor politico-constituţionale şi juridice să fie transferată în domeniul politic propriu-zis prin doctrina infailibilităţii Curţii Constituţionale.

NEREZONABILUL ÎN AFACERI Frica, dorinţa şi speranţa în contracte

Gheorghe PipereaCompanii / 13 martie 2017

O cantitate uriaşă de bani este creată şi utilizată pe "temelia" unor pariuri. Spre exemplu, aşa-numitul credit default swap (CDS) înseamnă schimbul de risc de neplată (faliment) şi este un contract în care unul dintre jucători pariază că debitorul va da faliment, iar celălalt jucător pariază că, dimpotrivă, debitorul nu va da faliment.

Lansarea procedurii de Brexit, aşteptată zilele acestea

A.V.Jurnal de criză / 13 martie 2017

Liderii Uniunii Europene (UE) se declară pregătiţi pentru momentul în care premierul Marii Britanii, Theresa May, va declanşa procedura de ieşire a ţării din blocul comunitar (Brexit) şi vor putea să răspundă în termen de 48 de ore la notificarea în acest sens pe care o va adresa Regatul Unit, conform Bloomberg.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

SIBEX Nivelul lichidităţii rămâne modest

S. N. Piaţa de Capital / 13 martie 2017

Pe piaţa futures de la Sibiu ultima şedinţă a săptămânii trecute a mai "dres" uşor imaginea de ansamblu, din perspectiva volumului înregistrat, cu un total de 50 de contracte dar nivelul lichidităţii a rămas totuşi unul modest.

MACRO NEWSLETTER 13 Martie 201

MACRO NEWSLETTER 13 Martie 201

Internaţional / 13 martie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în februarie 2017, cu 235 de mii, după o creştere cu 238 de mii în luna precedentă, conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

Scandal diplomatic între Turcia şi Olanda

E.O.Internaţional / 13 martie 2017

Un scandal diplomatic a izbucnit zilele trecute între Turcia şi Olanda. După ce Olanda a interzis aterizarea avionului ministrului de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, şi a împiedicat intrarea ministrului pentru Familie din Turcia, Fatma...

Va tolera statul "rebeliunea" Antibiotice Iaşi?

CRISTIAN DOGARUPolitică / 13 martie 2017

În condiţiile în care companiile unde statul este acţionar majoritar ar trebui să vireze la buget 90% din profitul înregistrat în 2016 conform unei decizii a Guvernului, Executivul estimând de altfel încasările din dividende în creştere cu 42%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo