BURSELE DIN LUME Pieţele europene fluctuează, investitorii sunt atenţi la politica viitoare a BCE

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 13 martie 2017

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat vineri, după ce unele surse apropiate situaţiei au declarat, conform Bloomberg, că Banca Centrală Europeană (BCE) a analizat dacă dobânzile ar putea fi majorate înaintea încheierii programului său de achiziţii de active, anul viitor.

Titlurile "Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar din Germania, s-au apreciat cu 2,3%, la 18,35 euro. Grupul chinez HNA intenţionează să-şi majoreze participaţia de 3,04% pe care o deţine la "Deutsche Bank", au declarat surse citate de Reuters.

Titlurile grupului auto german "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) au scăzut cu 0,8%, la 83,90 euro, deşi acesta a raportat creşterea cu 3,1% a livrărilor sale în februarie, datorită majorării cererii în Asia şi Europa.

Titlurile companiei britanice de telecomunicaţii "BT Group" Plc au urcat cu 3,7%, la 342,45 pence, după ce aceasta a acceptat să-şi desprindă din punct de vedere legal divizia de reţele "Openreach" într-o entitate separată, conform cerinţelor autorităţii britanice din domeniu.

Acţiunile "Akzo Nobel" NV, producător olandez de vopsea, au câştigat 4,7%, atingând 76,20 euro. Het Financieele Dagblad scrie că "PPG Industries" se pregăteşte să lanseze o nouă ofertă de preluare pentru "Akzo".

Titlurile grupului bancar francez "Credit Agricole" SA au crescut cu 2%, la 12,65 euro. "Credit Agricole" urmăreşte oportunităţile care ar putea apărea în procesul de consolidare bancară din Italia, în contextul în care urmează să preia "Pioneer", divizia de administrare a activelor din cadrul "UniCredit" SpA.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a urcat cu 0,4%, la 7.343,08 puncte, AEX al celei din Amsterdam - cu 0,7%, la 511,14.

În Statele Unite, acţiunile au crescut vineri, în baza datelor favorabile privind piaţa muncii (aferente lunii februarie).

Titlurile lanţului de distribuţie "Wal-Mart Stores" Inc., cel mai mare din lume, au consemnat un avans de 0,3%, la 70,10 dolari.

Acţiunile producătorului de ciocolată "Hershey" Co. s-au depreciat cu 0,4%, la 108,93 dolari. Preţul ciocolatei va creşte dacă Marea Britanie nu va reuşi să ajungă la un acord comercial bun după Brexit, a avertizat un director al grupului alimentar "Mars".

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,2%, la 20.902,98 puncte, Nasdaq Composite - cu 0,4%, la 5.861,73.

La bursele din Asia, acţiunile au crescut vineri, în aşteptarea datelor privind piaţa muncii din SUA.

Titlurile "Otsuka Holdings" Co., companie farmaceutică niponă, s-au apreciat cu 5%, la 5.319 yeni (cel mai mare avans din ultimele două luni), după ce "Merrill Lynch" a îndemnat la cumpărarea de acţiuni ale societăţii.

Acţiunile "Toyota Motor" Corp., constructor auto nipon, au urcat cu 1,3%, la 6.520 yeni (cel mai ridicat preţ din ultimele cinci săptămâni), ca urmare a deprecierii monedei japoneze.

Titlurile grupului auto indian "Tata Motors" Ltd. au înregistrat un plus de 0,3%, la 469,10 rupii. Grupul auto german "Volkswagen" AG şi "Tata Motors" au anunţat, vineri, semnarea unui memorandum de înţelegere pentru explorarea unui parteneriat strategic în India.

Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a crescut cu 1,5%, la 19.604,61 puncte, Sensex al celei din Mumbai - cu 0,1%, la 28.946,23.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb