SIBEX Nivelul speculaţiilor cu Dow Jones, din ce în ce mai scăzut

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iunie 2014

La Sibex, numărul contractelor realizate în prima jumătate a celei de-a doua şedinţe a săptămânii era foarte redus. La ora 16.30 totalul acestora era de numai 125, iar valoarea lor se situa la 1,32 milioane lei. "Pariurile" indicau scăderea Dow Jones în vreme ce pentru restul produselor tranzacţionate se observau aprecieri.

Ca şi luni, nici un produs nu depăşea, după aproape şapte ore de la deschidere, pragul de 100 de contracte. Simbolul DEDJIA_RON era cel mai tranzacţionat, cu 57 de contracte realizate pe scadenţa septembrie. Produsul menţionat este în continuare foarte departe de volumele care i-au adus statutul de "vedetă" pe piaţa derivatelor de la Sibiu, căreia i-a asigurat practic "supravieţuirea" în ultimii ani. "Derivatul pe Dow Jones este esenţial pentru Sibex. Dacă şi acesta va avea soarta unor simboluri cum sunt DESIF2 sau DESIF5 care, de la volume foarte mari au ajuns să fie total sau aproape total ignorate de jucători, atunci este posibil să vorbim de piaţa derivatelor la trecut, întrucât participanţii nu au alternativă, celelalte produse fiind, cel puţin deocamdată, invizibile în piaţă şi statistici", a comentat un broker. Cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones scădea cu 18 puncte, la 16.826 puncte.

Pe segmentul mărfurilor aurul se afla pe creştere pe scadenţa iunie atât pe contractul de o uncie, cu simbolul SIBGOLD, cât şi pe cel de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON. Până la ora 16.30 au fost încheiate 28 de contracte SIBGOLD, cotaţia urcând cu 6,1 USD la 1319,5dolari/uncie. Pentru SIBGOLD_RON volumul era de 13 contracte iar cotaţia valora 1326,4 dolari/uncie, preţ în creştere cu 7,8 USD.

Dintre derivatele pe acţiuni, DESIF5 septembrie atrăgea 12 contracte, cotaţia sa crescând cu 4,39/ la 1,888 lei.

Perechea euro/dolar nu beneficia de mare atenţie, fapt reflectat de volumul de doar 11 contracte realizate pe scadenţa septembrie. Pe acest termen euro se aprecia cu 0,15% faţă de dolar, valorând 1,36140 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb