SIBEX Participanţii la piaţă, prudenţi la startul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 decembrie 2016

La Sibex, prima jumătate din şedinţa din debutul săptămânii nu a dat prea mari speranţe pentru continuarea evoluţiei bune de săptămâna trecută. Datele de la ora 16.30 indicau doar 17 contracte futures cu o valoare de 265.826 de lei. Ca de obicei, rămânea însă speranţa unei părţi secunde care să aducă o prezenţă mai solidă a jucătorilor, după deschiderea bursei americane. La ora menţionată, doar trei produse punctau în statistica zilei: Dow Jones, perechea euro/dolar şi petrolul, participanţii la piaţă fiind prudenţi.

Derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones era timid tranzacţionat, înregistrându-se 10 contracte pe scadenţa iunie 2017. Pentru acest termen, cotaţia consemnată după aproape 7 ore de la deschidere era de 19.742 de puncte şi indica o scădere de 302 puncte faţă de "start of day price"[1], calculat de ATHEXClear peste pragul de 20.000 de puncte, la 20.044 de puncte.

În sectorul valutar, derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar puncta cu 6 contracte pe scadenţa iunie 2017. Pentru vara anului viitor, moneda unică era cotată la 1,0520 dolari, în scădere cu 1,060% faţă de "start of day price" (1,0633 USD). Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, moneda unică staţiona la acelaşi nivel.

În ceea ce priveşte simbolul OILSC 17A (scadenţa ianuarie 2017), s-a consemnat un contract iar cotaţia sa valora 51,84 USD. Pentru acest produs, sesiunea a fost una de scadenţă, dar nu se mai înregistrau poziţii deschise.

Pe segmentul de piaţă spot administrat de Sibex se înregistrase o singură tranzacţie[2] cu 5 acţiuni Casa Albă Independenţa S.A., cotaţia societăţii menţionate apreciindu-se cu 17,65% la 30 lei/acţiune.

[1]Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb