SIBEX Preţurile futures au dat semnale de creştere

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2012

Prima jumătate din cea de a doua zi a săptămânii de pe piaţa Sibex s-a caracterizat printr-o evoluţie pozitivă a cotaţiilor. Volumul de tranzacţionare era însă în continuare redus situându-se, conform datelor de la ora 16.30, la 362 de contracte cu o valoare de 3,54 milioane lei. Direcţia pozitivă s-a datorat optimismului de pe pieţele europene şi americane.

Pentru derivatul pe Dow Jones se observau 172 de contracte pe scadenţa decembrie 2012, produsul în discuţie fiind cel mai tranzacţionat. Cel mai bun nivel de preţ s-a înregistrat în jurul prânzului dar apoi ritmul aprecierii s-a mai redus, mai ales după ora 15.00. La ora 16.30, cotaţia futures a indicelui american creştea la Sibiu cu numai 4 punc­te, fiind cotată la 13.244 puncte. Cotaţiile futures de peste ocean au crescut pe fondul optimismului că preşedintele SUA, Barack Obama şi Republicanii vor ajunge la o înţelegere pentru noul buget.

Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei continuau să fie modeste, observându-se doar 28 de contracte pe scadenţa martie 2013. Moneda unică se aprecia cu 0,11% faţă de dolar, la o cotaţie de 1,31860 USD. Pe pieţele externe, euro a crescut pentru a şaptea zi la rând în raport cu dolarul, cea mai lungă tendinţa de creştere din aproape un an şi opt luni. Moneda unică a fost susţinută de optimismul că politicienii din SUA vor reuşi să ajungă la o înţelegere privind reducerea deficitului. Tot pe segmentul valutar s-a tranzacţionat din nou perechea euro/leu. Se observau însă numai 21 de contracte pe scadenţa decembrie 2012. Moneda comună se aprecia uşor, cu 0,08% şi era cotată la 4,48 lei.

Pe segmentul spot se tranzacţionau contractele DESIF5, pe scadenţele decembrie 2012 şi martie 2013. Speculatorii estimau creşteri pentru ambele termene.

În sectorul derivatelor pe mărfuri, lichiditatea era foarte redusă şi se datora lipsei interesului pentru speculaţiile cu aur. Se tranzacţiona în schimb, la un nivel modest, derivatul care urmăreşte preţul petrolului. La ora 16.30 numărul contractelor DEOIL_LSC pe scadenţa ianuarie 2013 era de 25 iar cotaţia creştea cu 0,25% la un nivel de 87,61 USD/baril.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb