SIBEX Săptămâna trecută, media zilnică a contractelor a scăzut sub 1000

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2013

La Sibex, săptămâna 11-15 noiembrie a fost una dintre cea mai slabe de până acum din anul în curs, cu un total de numai 4635 de contracte. O lichiditate mai slabă s-a înregistrat doar la începutul lunii mai, în săptămâna de după Paşti, care a fost una scurtă, cu doar patru şedinţe de tranzacţionare. Atunci, jucătorii au încheiat 4475 de contracte. Ca medie zilnică însă, săptămâna recent încheiată este cea mai slabă din anul în curs, cu numai 927 de contracte pe şedinţă.

De altfel intervalul 11-15 noiembrie a început prost, sesiunea de luni 11.11, încheindu-se cu numai 666 de contracte, număr care a speriat superstiţioşii. Perioada a continuat cu două şedinţe ceva mai bune, marţi şi miercuri consemnându-se câte 1110 şi 1209 contracte, pentru ca apoi ultimele două zile să readucă din nou o atmosferă vecină cu pasivitatea, volumul coborând la 784 de contracte joi şi 866 vineri.

Dezinteresul a fost unul surprinzător, în condiţiile în care cotaţia derivatului care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones şi-a continuat aprecierea apropiindu-se de pragul de 16.000 de puncte. De altfel, DEDJIA_RON a fost singurul produs care a mai atras cât de cât participanţii, totalizând în ultima şedinţă 672 de contracte (peste 77% din volumul zilei). Cotaţia indicelui a închis la 15.920 de puncte, după o creştere de 88 de puncte. Este un nou maxim istoric al cotaţie futures a indicelui pe piaţa sibiană. Indicii reprezentativi americani şi-au extins recordurile la NYSE pe fondul speculaţiilor că FED va menţine ritmul stimulentelor monetare lunare. "Dow Jones pare o mină de aur pentru cumpărătorii de pe futures, în contextul creşterilor înregistrate. Problema este că strategiile long sunt ameninţate de teama ca preţul să nu se prăbuşească. Pe de altă parte, nici vânzătorii nu se încumetă să rişte strategii short, astfel că cererea şi oferta sunt destul se slabe", a explicat un broker.

Doar perechea euro/dolar a mai fost vineri speculată la un nivel ceva mai bun, cu 134 de contracte. Moneda comună s-a apreciat timid, cu 0,03% şi a închis la 1,3488 dolari pe scadenţa decembrie 2013. Pentru restul produselor lichiditatea a fost foarte redusă, nici unul nereuşit să treacă de "spectaculosul" şi "dificilul" prag de 10 contracte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb