ZIARUL BURSA

18 noiembrie 2013
Ediţia din 15.08.2024
Justiţia şi Poliţia, penetrate de infractori

Justiţia şi Poliţia, penetrate de infractori

REDACŢIAAnticorupţie / 18 noiembrie 2013

Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Crimă Organizată din Alba Iulia, arestat în luna octombrie pentru fapte de corupţie, a avut o declaraţie surprinzătoare despre infiltrarea infractorilor în structurile statului: "În ultimul timp simţim, tot mai pregnant, prezenţa Crimei Organizate în imediata noastră apropiere, nu mai există bariere, indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului, au dobândit poziţii cheie, prin acţiunile lor fiind cu mult mai periculoşi decât infractorii consacraţi cu care eram atât de obişnuiţi..."

În Uniunea Europeană nu te aude nimeni când îţi strigi durerea

GERMANIA FORŢEAZĂ BAIL-IN-UL BĂNCILOR EUROPENE DIN 2015 În Uniunea Europeană nu te aude nimeni când îţi strigi durerea

CĂLIN RECHEAInternaţional / 18 noiembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Aparenţa rezistenţei Bundesbank faţă de noile măsuri de relaxare monetară ale BCE s-a destrămat săptămâna trecută. Într-un discurs în faţa reprezentanţilor Asociaţiei Federale a Băncilor Cooperatiste din Germania, Jens Weidmann a încercat să justifice nivelul actual al dobânzii BCE prin necesitatea stimulării economiilor din zona euro. De asemenea, preşedintele Bundesbank a mai declarat că "deponenţii germani nu sunt discriminaţi", încercând să răspundă criticilor tot mai virulente din presă.

Brokerii - mulţumiţi de rezultatele "Nuclearelectrica"

Brokerii - mulţumiţi de rezultatele "Nuclearelectrica"

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 18 noiembrie 2013

Nuclearelectrica a surprins piaţa într-un mod plăcut prin rezultatele obţinute în trimestrul al treilea, mult peste estimări, consideră Mihai Chişu, Sales & Trading la "Swiss Capital". Domnia sa a adăugat: "Acest lucru reconfigurează în mod favorabil modelele financiare, aspect ce va influenţa potenţial pentru incursiunea titlurilor SNN din punctul de vedere al randamentului şi al dividendului, pe termen mediu".

Fondurile de investiţii au reguli noi privind investiţiile în bilete la ordin

ASF A EMIS O NORMĂ NOUĂ Fondurile de investiţii au reguli noi privind investiţiile în bilete la ordin

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 18 noiembrie 2013

Fondurile de investiţii vor trebui să fie atente la cât se expun pe bilete la ordin, dar şi la calitatea emitenţilor acestor instrumente, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat, săptămâna trecută, Norma care stabileşte condiţiile în care fondurile pot investi în instrumente ale pieţei monetare de tipul biletelor la ordin.

Ponta: "Gheţea nu va mai fi preşedinte CEC"

PREMIERUL ÎL SUSŢINE PE CHIŢOIU SĂ IA MĂSURILE CARE SE IMPUN Ponta: "Gheţea nu va mai fi preşedinte CEC"

F.A.Politică / 18 noiembrie 2013

UPDATE 15:45 

Preşedintele comisiei de buget-finanţe din cadrul Senatului, Comsin Nicula, a declarat că mâine va fi stabilit regulamentul acestei subcomisiei de verificare a activităţii CEC Bank. Domnia sa a precizat: "N-am discutat despre fiica preşedintelui astăzi în biroul permanent al PNL. Regulamentul acestei subcomisii va fi stabilit mâine".

Totodată, preşedintele Traian Băsescu a transmis, citat de presă: "Dacă există suspiciuni legate de credit, premierul Victor Ponta ar trebui să facă o plângere la Parchet, nu o comisie parlamentară".

Se schimbă simpatiile: Obama în cădere, Putin în urcare

Se schimbă simpatiile: Obama în cădere, Putin în urcare

O. D.Internaţional / 18 noiembrie 2013

Criza economică a produs schimbări majore în ceea ce priveşte percepţia oamenilor vizavi de marii lideri ai lumii. Dacă este oarecum normal ca imaginea lui Barack Obama să aibă de suferit, atât pe plan intern, cât şi internaţional, poate surprinde simpatia tot mai mare de care se bucură liderul rus Vladimir Putin.

Viitorul "Alitalia" - incert

Viitorul "Alitalia" - incert

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 noiembrie 2013

"Air France KLM- Group", cea mai mare companie aeriană din Europa, nu va participa la operaţiunea de majorare a capitalului cu 300 de milioane de euro, planificată de "Alitalia" SpA, considerând că propunerea de restructurare a societăţii neprofitabile italiene nu este suficientă ca să-i acorde sprijinul.

Iorgulescu a intrat "în lumea bună" şi este suspectat de evaziune fiscală

Iorgulescu a intrat "în lumea bună" şi este suspectat de evaziune fiscală

D. N.Sport / 18 noiembrie 2013

Gino Iorgulescu a avut mai puţin de 24 de ore la dispoziţie să se bucure de câştigarea alegerilor de la Liga Profesionistă de Fotbal. Cum organele de anchetă au o simpatie aparte pentru fotbal, noul şef de la Ligă a fost chemat vineri dimineaţă la DIICOT unde i-a fost adus la cunoştinţă rezultatul unei expertize financiar-contabile într-un dosar din 2006 în care este suspectat de evaziune fiscală, dosar care va fi trimis în instanţă.

Scad obligaţiunile Italiei şi Spaniei

Scad obligaţiunile Italiei şi Spaniei

V. R.Jurnal de criză / 18 noiembrie 2013

Obligaţiunile guvernamentale ale Italiei au scăzut vineri, pentru prima oară în ultimele trei zile, după ce Comisia Europeană a anunţat că bugetul ţării nu respectă ţintele fiscale pe 2014. Randamentul titlurilor italiene cu maturitatea la zece ani a urcat cu patru puncte de bază (0,04 puncte procentuale), la 4,10%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 noiembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 18 noiembrie 2013

Internaţional / 18 noiembrie 2013

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2013 până la 0,8%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Investiţii noi la Oculus, în 2013 - 600.000 de euro

Investiţii noi la Oculus, în 2013 - 600.000 de euro

ROXANA ROŞUCompanii / 18 noiembrie 2013 /

Deschis anul acesta, cel de-al treilea sediu al clinicii Oculus, cel mai inovator operator privat din chirurgia oftalmologică, beneficiază de aparatură nouă şi performantă, deservind în special chirurgia refractivă: combină complexe de...

Ucraina a reluat achiziţiile de gaze din Rusia

Internaţional / 18 noiembrie 2013

Ucraina a reluat achiziţiile de gaz rusesc şi a renunţat la utilizarea gazului stocat în depozitele sale subterane, după cum a anunţat, la finele săptămânii trecute, preşedintele executiv al concernului rus "Gazprom", Alexei Miller, citat...

REVISTA PRESEI 18.11.2013

Willy HomnerRevista Presei / 18 noiembrie 2013

ADEVARUL 

Ponta: Radu Gheţea nu va mai fi preşedintele CEC

Radu Gheţea, preşedintele CEC, va fi schimbat din funcţie, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV, menţionând că îl susţine total pe...

The judicial system and the police, penetrated by criminals

The judicial system and the police, penetrated by criminals

THE EDITORIAL OFFICE (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 18 noiembrie 2013

Traian Berbeceanu, the head of the Anti-Organized Crime Squad of Alba Iulia, arrested in October for acts of corruption, made a surprising statement about the infiltration of the criminals in the structures of the state: "Lately, we are...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo