FBI anchetează atacurile hackerilor la Chicago Mercantile Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 noiembrie 2013

FBI anchetează atacurile hackerilor la Chicago Mercantile Exchange

Un atac al hackerilor în calculatoarele CME Group Inc. (CME) din SUA, operatorul pieţei futures Chicago Mercantile Exchange, a determinat o anchetă federală şi amplifică temerile legate de încrederea în pieţele electronice.

CME a anunţat, la finele săptămânii trecute, că sistemele sale au fost atacate de hackeri în luna iulie, iar unele informaţii referitoare la clienţi au fost compromise. Dar, potrivit CME Group, nu există nicio dovadă că tranzacţiile din sistemul său electronic sau serviciile de compensare (clearing) au fost afectate.

ClearPort, sistemul atacat în cazul CME Group, asigură servicii de clearing pentru tranzacţiile în bloc, negociate în mod privat pe pieţele OTC (over-the-counter) ale energiei şi metalelor. "Ca să-i protejeze pe participanţi, CME Group a forţat schimbarea datelor utilizatorilor afectaţi de incident şi a corespondat în mod direct cu aceştia", conform anunţului CME.

Michael Shore, purtător de cuvânt al CME Group, nu a oferit detalii, precizând că incidentul este subiect al unei anchete penale.

"Noi am primit sesizarea de la CME Group şi facem cercetări", a afirmat Joan Hyde, purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), departamentul din Chicago.

Comisia pentru Tranzacţii Futures cu Materii Prime - autoritatea principală de reglementare a pieţei derivatelor din SUA, sprijină investigaţia, potrivit unei surse apropiate situaţiei, care adaugă că atacul de la CME Group a venit dintr-un hub (centru) din Hong Kong, deşi autorii puteau fi din altă parte.

"CME Group a minimalizat importanţa incidentului, iar pericolul de hacking care ameninţă pieţele de capital este subapreciat", declară, potrivit Bloomberg, John Edge, director general în cadrul "Nice Actimize" din New York, societate specializată în probleme de structură a pieţei şi tranzacţii la nivel mondial. În opinia sa, într-o zi vom asista, probabil, la un atac la scară mare, care va provoca o perturbare majoră.

Conform unui studiu publicat în luna iulie, computerele din aproape 53% din bursele de la nivel mondial au fost atacate în anul anterior. Nasdaq OMX Group Inc., spre exemplu, a des­coperit documente suspecte pe site-ul său în 2011, ceea ce a generat o investigaţie federală.

La CME Group se derulează tranzacţii futures pe dobânzi, indici bursieri, valute, metale, produse energetice şi mărfuri agricole. În perioada ianuarie-august 2013, la CME Group au avut loc tranzacţii cu 2,17 miliarde contracte futures, potrivit Asociaţiei Industriei Futures, astfel că CME este cea mai mare bursă din lume după volumul transferurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb