Justiţia şi Poliţia, penetrate de infractori

REDACŢIA
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 noiembrie 2013

Justiţia şi Poliţia, penetrate de infractori

Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Crimă Organizată din Alba Iulia, arestat în luna octombrie pentru fapte de corupţie, a avut o declaraţie surprinzătoare despre infiltrarea infractorilor în structurile statului: "În ultimul timp simţim, tot mai pregnant, prezenţa Crimei Organizate în imediata noastră apropiere, nu mai există bariere, indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului, au dobândit poziţii cheie, prin acţiunile lor fiind cu mult mai periculoşi decât infractorii consacraţi cu care eram atât de obişnuiţi..."

Pornind de la această idee, ziarul BURSA a realizat o hartă a infracţionalităţii din Justiţie şi Poliţie din ultimele cinci luni.

În mai mult de jumătate din judeţele ţării au fost cercetaţi sau chiar arestaţi procurori, judecători sau poliţişti.

Petele albe de pe hartă nu ilustrează absenţa infracţionalităţii în rândul Justiţiei şi Poliţiei, ci sugerează că acolo nu este semnalată.

Asta, da, poate să însemne că sunt judeţe curate, dar mai poate să arate şi contrariul. Că acolo corupţia este într-atât de înstăpânită, încât nu mai este nimeni să o semnaleze.

Deşi, pe inocenţi, această hartă îi poate aduce la disperare, ea este, totuşi, o hartă a speranţei: nu toată ţara, nu toate judeţele sunt albe.

Asta înseamnă că în judeţele portocalii cineva acţionează.

Nu este clar dacă acolo mafiile din Justiţie, Poliţie, Politică şi lumea interlopă practică "datul în gât" al adversarilor, desfăşurând o luptă criminală pentru teritorii, sau, într-un mod care ne dă speranţe, există, încă, poliţişti şi oameni ai justiţiei care, respectându-şi statutul, încearcă să facă ordine în rândurile lor.

Lupta politică dintre preşedintele Traian Băsescu şi Uniunea Social- Liberală (USL) - Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, prin Daniel Constantin - devine din ce în ce mai dură, cu cât se apropie alegerile din 2014.

Cele mai importante arme - mass-media şi justiţia.

Dacă în mass-media este vizibil războiul dintre cele două tabere (prin declaraţii zilnice pe televiziunile de ştiri, pe site-urile de internet şi în presa scrisă), în justiţie, totul este mai tulbure.

În ultima perioadă, nu trece zi în care să nu aflăm că un poliţist, un judecător sau un procuror este cercetat pentru vreo faptă penală, în multe cazuri fiind arestat.

Unii atribuie preşedintelui României Traian Băsescu influenţa hotărâtoare asupra Poliţiei, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar lui Victor Ponta influenţa asupra DIICOT, prin procurorul Tiberiu Niţu.

Lupta din justiţie este aprigă, mai ales că numirile se fac politic (în niciun caz pe criterii de competenţă).

În ultimele cinci luni, numeroşi procurori, judecători, inspectori, comisari sau ofiţeri de poliţie au fost cercetaţi, arestaţi, iar unii chiar condamnaţi la ani buni de închisoare, potrivit datelor prelucrate de ziarul BURSA.

Cea mai frecventă acuzaţie adusă inculpaţilor: săvârşirea unor acte de corupţie, precum luare de mită sau favorizarea infractorilor.

"Procurorii lui Băsescu" sau "magistraţii lui Ponta" sunt doar un exemplu prin care ne este sugerat faptul că infiltrarea factorului politic în justiţie a atins cote ridicate pentru o societate care a ieşit, în urmă cu 23 de ani, de sub umbrela "securităţii lui Ceauşescu".

Competiţia arestărilor dintre cele două categorii, până în prezent, se duce bot la bot, părţile având un număr aproape egal de oficiali care se află în boxa inculpaţilor.

Cazul Berbeceanu pare a fi, însă, doar "cireaşa de pe tort", conflictul dintre procurori şi poliţişti fiind un transfer al disputei din politică, în Justiţie şi Poliţie.

Între timp, Uniunea Europeană ne-a amânat pentru 2014 intrarea în Schengen, problemele din justiţia noastră fiind invocate drept obiecţie. Politicienii noştri se întreabă, ca pentru sine: "De ce nu intrăm în Schengen, de ce raportul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare a Justiţiei) ne este nefavorabil de fiecare dată?".

Din cauza voastră, dragii noştri!

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand ai un stat corupt, din toate punctele de vedere, atunci aproape ca pare normal ca si polltia si justitia sa fie atinse de microbul infractionalitatii. Numai ca nu e deloc normal, iar cineva ar trebui sa faca ordine, ca altfel se arata vremuri grele la orizont.

    1. Acum este destul de greu sa faca cineva ordine. Eu am spus odata ce trebuia facut de la inceput dar daca nu sa facut sa stiti ca nu sa putut. Ce se mai poate face acum este sa inlocuim pe cei de la conducerecu TINERET .Nu am spus cu BEIZADELE! Sefii nostri de ier sunt sefii nostri de azi .Diferenta este ca azi sunt sefi cu capital si nu sefi proletarica alta data cand daca le luai ciolanul mureau de foame. Acum ne va fi mult mai greu darimportant este sa ii tinem la distanta.

    Ce penetrare ? Institutiile statului colcaie de hoti si coruptie ! Asa au fost create de la inceput, fara reguli drastice . Se intampla abuzuri, hotii, etc. si vinovati dispar incet iar prejudiciile nu se mai recupereaza .

    Daca luam numai contractele de privatizare la puricat, avem bani sa platim toata datoria la FMI. 

    Orb la orb nu-si scoate ochii !

    Statul e mana in mana cu hotii ! 

    Pete albe la granita cu Sebia, Ucraina si Bulgaria(Teleorman unde se face trafic si evaziune !

    Aici politia e de mult la comanda hotilor si politicienilor ! 

    Nu misca nimic fara politic acolo !

    Zone albe !!!!!!!!!!!! poate pe Luna ! 

    In cazul judetelor unde nu este trecut nimic, este si mai grav, asta inseamna ca nu s-a facut nicio arestare din cauza ca toate structurle statului sunt mana in mana cu infractorii.

    Cresterea saraciei este direct proportional cu cresterea hotiei,excrocheriilor si minciuna.Acestea sau manifestat in majoritatea structurilor conduse de partide.Presedintele,guvernul( tariceanu,boc),parllamentarii sau interesat mai mult de ei decit de popor.Pe timp de criza unde au mai crescut numarul de parlamentari?Retrocedarile,pen tru unii,de sute de hectare teren arabil sau forestier,castele,cladiri etc.,dupa unii,la unii,care nu au fost corecte.Se vor mai analiza?Autostrada Bekel(inerventia amasadorului SUA).Guvernarea in perioada Basescu=saracirea oamenilor si distrugerea tari!

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb