SIEGFRIED MUREŞAN: Creşterea economică şi locurile de muncă, în raportul privind priorităţile PE pentru bugetul UE

Andrei Stan
Politică / 7 martie 2017

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Raportul privind priorităţile politice ale Parlamentului European (PE) pentru bugetul Uniunii Europene (UE) din anul 2018, elaborat de deputatul european Siegfried Mureşan, în calitate de negociator-şef al Parlamentului pentru bugetul UE din 2018, a fost votat ieri de Comisia pentru bugete a PE.

Potrivit unui comunicat de presă al eurodeputatului, trimis Redacţiei, raportul lui Siegfried Mureşan prevede ca priorităţile Parlamentului European pentru 2018 să fie creşterea economică, locurile de muncă şi siguranţa cetăţeanului.

Pe lângă aceste trei priorităţi, documentul elaborat de eurodeputatul român mai susţine continuarea sprijinului acordat fermierilor europeni aflaţi în situaţii de criză, alocări mai mari pentru ţările din Vecinătatea estică şi sudică, inclusiv Republica Moldova, dar şi finanţarea în premieră a Programului "Discover EU" de acordare a unui abonament gratuit de tren de o lună pentru fiecare tânăr din UE care împlineşte 18 ani şi care doreşte să viziteze Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de ţări europene).

După votul din Parlament deputatul european a declarat: "În calitate de negociator-şef al Parlamentului pentru Bugetul UE din 2018, consider esenţial ca banii europeni să contribuie la creştere economică, la crearea de locuri de muncă şi la siguranţa cetăţeanului. Vom finanţa, în primul rând, priorităţile de creştere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiţii în infrastructură, cercetare, inovare, IMM-uri deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă pentru oameni. Voi apăra politica de coeziune pentru că aceasta este una dintre principalele politici de investiţii ale Uniunii; de pe urma acestor investiţii nu beneficiază doar statele care primesc cele mai multe fonduri de coeziune, precum România, ci întreaga Uniune. Însă, pentru ca economia să crească, este nevoie ca cetăţenii şi companiile europene să se simtă în siguranţă. Uniunea Europeană va trebui să continue alocările financiare pentru soluţionarea crizei refugiaţilor şi pentru creşterea siguranţei cetăţenilor europeni. Experienţa ne arată că este mult mai ieftin şi mai eficient să investim în ţările de origine ale migranţilor şi în ţările de tranzit; dacă îmbunătăţim situaţia în ţările din vecinătate, acei oameni nu vor mai fi nevoiţi să plece spre Europa".

O altă prioritate bugetară prevăzută în raport este Politica Agricolă Comună.

Siegfried Mureşan a mai spus: "În 2018 va trebui să continuăm să sprijinim sectorul agricol european întrucât acesta contribuie decisiv la asigurarea securităţii noastre alimentare. Aşa cum am făcut-o şi anul trecut, când, la iniţiativa mea, am alocat 500 de milioane de euro în plus pentru a-i sprijini pe fermierii europeni afectaţi de criza din sectorul laptelui şi de embargoul rusesc, în aceeaşi măsură cred că este nevoie să le garantăm agricultorilor că, şi în 2018, îi vom ajuta dacă se vor afla în dificultate".

O componentă importantă de pe lista de priorităţi a deputatul european Siegfried Mureşan este şi alocarea de fonduri suplimentare pentru vecinătatea estică şi sudică, inclusiv pentru Republica Moldova.

"Uniunea Europeană trebuie, de asemenea, să acorde mai mult sprijin statelor din vecinătate, mai ales celor care implementează acorduri de asociere cu UE, precum Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, pentru a continua implementarea reformelor prevăzute în aceste acorduri pe care guvernele lor şi le-au asumat şi de care cetăţenii acestor state au mare nevoie, astfel încât să se transforme în economii cât mai competitive şi să poată întări statul de drept", a mai declarat Siegfried Mureşan.

Totodată, europarlamentarul român susţine finanţarea din bugetul UE de anul viitor, a Programului "Discover EU" prin care se acordă un abonament gratuit de tren de o lună pentru fiecare tânăr din UE care împlineşte 18 ani şi care doreşte să viziteze Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de ţări europene). Programul, iniţiat de eurodeputatul german Manfred Weber (PPE), a fost introdus de eurodeputatul Siegfried Mureşan pe lista priorităţilor de negociere pe care le va purta, în calitate de negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018, cu reprezentanţii Consiliului UE (format din miniştrii statelor membre) şi ai Comisiei Europene (organismul executiv al Uniunii Europene).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb