SIF Banat-Crişana a finalizat preluarea SAI Muntenia Invest

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 7 aprilie 2015

SIF Banat-Crişana (SIF1) a finalizat preluarea acţiunilor SAI Muntenia Invest, după ce a achitat Grupului Financiar Muntenia preţul pentru ultima tranşă de 24,98% din acţiuni şi a ajuns la o deţinere de 99,96%.

Acest proces a fost iniţiat în februarie 2013, când SIF1 şi-a arătat intenţia de a cumpăra SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4). Înţelegerea a fost avizată de Consiliul Concurenţei şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar în iulie 2013 SIF Banat-Crişana a anunţat că preia 50,01% din acţiunile Muntenia Invest pentru 8,25 milioane lei (1,86 milioane euro), la care urma să se adauge o componentă variabilă în funcţie de evoluţia activului net.

Preluarea a fost structurată în trei etape, urmând ca preţul plătit în etapele a doua şi a treia să depindă de "valoarea activului net al societăţii la momentul tranzacţiei", a informat la momentul respectiv SIF Banat-Crişana.

Compania a preluat în martie 2014 a doua tranşă de acţiuni, reprezentând 24,97% din capitalul social.

DIICOT a anunţat, în prima parte a lunii decembrie, că desfăşoară o anchetă privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi manipularea pieţei de capital. Procurorii DIICOT au făcut în ianuarie 31 de percheziţii şi au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reţinute.

Dragoş Bîlteanu, la momentul respectiv director general, preşedinte şi membru al CA SIF Banată-Crişana, şi Najib El Lakis, membru în CA, au fost arestaţi preventiv în luna decembrie. De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan şi avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras în decembrie avizul de administrator al SIF Banat-Crişana acordat lui Dragoş Bîllteanu, care a pierdut astfel posturile de director general, preşedinte şi membru al CA, şi a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA, în contextul anchetei DIICOT.

Din Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana au demisionat la începutul lunii decembrie alţi doi membri, Adrian Petreanu şi cetăţeanul libanez Ali H. Lakis, fiul lui Najib El Lakis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb