"SIF Moldova" (SIF2) îşi menţine opinia că operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunii este legală şi benefică pentru societate şi actionarii săi, a transmis ieri emitentul, într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, pe 12 octombrie, prospectul întocmit de societate în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii SIF2, punând, astfel, capăt unui subiect controversat, care a declanşat inclusiv procese în instanţă.
Anterior, compania a transmis că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară prospectul consolidării valorii nominale a acţiunilor de la 0,1 lei la 2,5 lei, conform deciziei acţionarilor din luna ianuarie.
"SIF Moldova a acţionat permanent în sensul asigurării condiţiilor de realizare a operaţiunii, în limitele stabilite de către AGA şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Având în vedere respingerea Prospectului prin Decizia ASF nr.1992/12.10.2016, operaţiunea de consolidare nu mai poate fi continuată în perioada imediat următoare, întrucât nu se mai poate încadra în termenele aprobate prin hotărârile AGEA din 25.04.2016", se arată în raportul citat.
SIF2 precizează că a fost în contact permanent cu departamentele de specialitate ale ASF pentru definitivarea prospectului şi implementarea operaţiunii de consolidare acţiunii.
Societatea dă asigurări că acest contact va continua, pentru a identifica "soluţii pentru viitor".
"Ne menţinem opinia că operaţiunea de consolidare, prin acordarea de opţiuni pentru aport în numerar/restituire aport la capitalul social la valoarea nominală, este legală şi benefică pentru societate şi actionarii săi", subliniază SIF2.
1. Ce sa zica si ei :)
(mesaj trimis de Radu Mischie în data de 26.10.2016, 12:17)
Acum ar fi chiar culmea sa spuna "am fost prosti". Dar noi stim...
1.1. Urmează darea in judecata a asf-ului (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Aipc în data de 26.10.2016, 16:18)
Tic tac tic tac
2. Caritas
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2016, 22:14)
Plătește unor acționari de 7 ori mai puțin ca ceilalți sa câștige diferența. Nobel de Romania.