SIF Moldova vrea să îşi schimbe numele în First Romania Capital Invest

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2018

Conducerea SIF2 a propus dividende de 0,05 lei/unitate

Acţionarii SIF2 Moldova au fost convocaţi, pe 27 aprilie 2018, la Adunarea Generală, printre propunerile conducerii fiind şi aprobarea schimbării denumirii societăţii, din Societatea de Investitii Financiare Moldova, în First Romania Capital Invest, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, pe ordinea de zi a AGA, se găseşte şi aprobarea dividendului brut/acţiune de 0,05 lei, dar şi aprobarea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii în scopul reducerii capitalului social.

SIF Moldova intenţionează să răs­cumpere maxim 11.000.000 acţiuni (1,09% din capitalul social), la un preţ maxim de 2,5 lei/unitate.

SIF2 a raportat un profit net de 164,8 milioane lei, în 2017, în creştere cu 33,65% faţă de rezultatul anului anterior. Activele totale deţinute de SIF Moldova, la 31 decembrie 2017 în valoare de 1.880 milioane lei, au crescut cu 9,38% faţă de anul 2016, ca efect al creşterii valorii juste a activelor financiare, arată compania în raport. În cadrul activelor totale, ponderea o deţin activele financiare respectiv 96,62% (2016: 91,77%), cuprinzând în principal activele financiare disponibile pentru vânzare.

Veniturile din dividende, dobânzi şi alte venituri la 31 decembrie 2017 în sumă de 80,1 milioane lei, au scăzut cu 35,19% faţă de cele realizate în anul 2016. Compania precizează că reducerea este determinată în principal de veniturile din dividende, în scădere cu 38,29% raportat la nivelul realizat în anul 2016.

Claudiu Doroş, directorul general al SIF Moldova a declarat, la finalul lunii ianuarie, într-un interviu pentru ziarul BURSA că plănuieşte să menţină o politică de dividende predictibilă. Domnia sa a spus: "Elementele cheie ale planurilor noastre rămân: - Politica de investiţii solidă - baza creşterii pe termen lung a valorii activelor administrate, element fundamental pentru consolidarea încrederii investitorilor; - Politica de dividend predictibilă - remunerează capitalul investit la un nivel superior randamentelor oferite de plasamentele monetare, este menită să satisfacă interesele pe termen scurt ale acţionarilor. În acelaşi timp, existenţa unor randamente scăzute pe piaţa monetară favorizează investiţiile, ceea ce serveşte interesele pe termen mediu şi lung ale acţionarilor; - Operaţiuni de capital - prin derularea unor Programe de răscumpărare de acţiuni în scopul reducerii capitalului social".

Acţiunile SIF Moldova au crescut cel mai mult dintre SIF-uri, în 2017, cu 80,77%, acestea dând şi cel mai bun randament cu tot cu dividende, de 86,41%. Pentru această performanţă, SIF2 a cheltuit cu dividendele 44,9 milioane de lei, 25 de milioane de lei, într-o ofertă de răscumpărare, şi 2,12 milioane de lei, pentru răscumpărări în piaţă, totalizând 72,1 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. la SIF2 si TLV propunerile de rascumparare sunt diferite in functie de scopul urmarit. Ciorcila si Ceocea sunt prezenti in ambele CA uri. niste gunoaie

    1. [Fragment eliminat conform regulamentului-(Redacţia)]

      Din 165 mil.lei profit 2017 spre dividende se duc 50 mil.lei 

      Restul se sifoneaza de ei.

      Corect ar fi 100 mil. lei dividende si 65 mil lei pentru rascumparare si anularea lor. 

      Ceocea sa-si ia bonusul cand incepe sa plateasca dividendele.

    Pentru ca THE FIRST este altul deja.

    Ce dracu inseaman aceasta denumire?..potrivesti niste cuvinte goale ca sa ai denumire in engleza????....Ceocea nu stie engleza....dar Doros si Iancu se tin de cunoscatori....

    O noua limba de lem....

    SIF-urile s-au infiintat prin lege. Denumirea la SIF-uri a fost stabilita prin LEGE. Pana la abrogarea legii de infiintare sau pana la aparitia unei noi legi, denumirea nu poate fi schimbata. E o noua aberatie a lui Ceocea care vrea sa modifice cate ceva la fiecare AGA ca sa nu se observe bonusurile megalomanice pe care si le trage din banii actionarilor.

    1. Corect.

      Bine zis. 

      20000 euro/luna indemnizatie

      ptr.fiecare membru ca. plus bonusuri de, 25000 euro/luna ptr.fiecare(sume nete) plus masini de la 50000 euro in sus ,telefoane deplasari hotel,combustibil etc.ti se par a fi megalomanice?mie ca actionar care primesc dividende uriase mi se par decente.nu fi circotas. 

      Sub masca ironiei, induci informatii false legate de valoarea reala a indemnizatiilor si a tuturor drepturilor administratorilor reducand veniturile la mai putin de 20% din valoarea lor reala. Crezi ca valoarea lor o sa fie astfel mai usor de acceptat.

      Este o aberație. SIF-urile sunt libere sa-si modifice denumirea în orice moment fiindcă nu mai sunt supuse prevederilor Legii 133/1996 de mai bine de 20 de ani. Fraților,SIF-urile sunt private iar privatul face ce vrea el cu bunul sau.Sunt societăți care s-au înființat prin hotărâre de guvern și s-au desființat fără sa se emită o hotărâre de guvern care sa aprobe desființarea lor. Asa si cu legea de infiintare a SIF-urilor le-a infiintat si dupa aia aplicabilitatea legii a incetat, urmand sa-si desfasoare activitatea in conditii de piata si daca sunt private in raport cu vointa actionarilor."Poti sa scoti usor omul din comunism dar comunismul din om este foarte greu!!!"

    De ce se face plata dividendelor asa de tarziu in luna a 10-cea?

    Niste (Mesaj eliminat conform regulamentului) tot CA. 

    In strategia 2014-2018 la capitolul 3.1.1. punctul 4 este:Asimilarea practicii de pe pietele mature privind plata dividendelor, imediat dupa 

    adoptarea deciziei de catre AGA. 

    Punct nerespectat de catre conducere nici pana azi.

    In loc ca actionarii sa beneficieze de banii din dividende in luna a 5-cea sau a 6-sea,asa produc in contul Sifului. 

    1. Dau dividendele dupa finalizarea programului de rascumparare ca sa plateasca dividendele aferente actiunilor rascumparate. Este o forma de conditionare pe banii actionarilor deoarece actiunile cu dividend au pret mai mare decat cele fara dividend si astfel, pe banii actionarilor se mentine pretul actiunilor in piata.

      Cat priveste cele spuse in strategie...cine drak citeste asa ceva si oricum nu au nicio obligatie de a respecta ce spun. 

      Analizeaza un pic ce s-a intamplat anul trecut, SIF a rascumparat actiunile cu 1 leu , daca mai asteptau cumparau cu 1,5. Programele de rascumparare actiuni in vederea anularii acestora sunt motoare importante pentru cresterea actiunii.

    Hai sa facem petitie de majorare a valorii dividendului si plata acestuia in termen de 30 zile de la AGA.

    1. Nu au de unde sa plateasca pana cand nu termina culesul afinelor.

      anul asta nu prea or sa se faca affine ca nu au bondari sa polenizeze.doar daca o polenizeaza ceocea dar el nu se preteaza ca are doctorat si ditamai titlu de conferentiar.

      In Germania plata dividendelor se face in 3 zile de la AGA.

      Si 30 de zile este mult. 

      Cu petitia nu rezolvi nimic.

      Acolo trebuie sa ceara fondurile pilonul II sau Claudiu Doroş care au peste 5%. 

    SIF Moldova (SIF2), al doilea cel mai mare investitor instituţional al Băncii Transilvania (TLV), propune acţionarilor un dividend brut per acţiune de 0,05 lei, echivalentul unui randament de 3,18%.

    Randamentul asta nu acopera nici inflatia. 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb